Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στο Διοικητήριο των  Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συνάντηση μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέας με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Βελεστίνου Γεωργ. Παπατόλια για ζητήματα που αφορούν στον Δ. Ρήγα Φεραίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Ρήγα Φεραίο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων για το στον μεγάλο Δάσκαλο του Γένους, Ρήγα Φεραίο, ποσού ύψους 130.000 €, που θα λάβουν χώρα τη φετινή χρονιά, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας και προστασίας λόγω κορωναϊού.

Επίσης, συμφωνήθηκε να εκδοθεί -με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας- ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τη λίμνη Κάρλα, ένα έργο ορόσημο, σημαίνουσας αξίας, με πολλαπλά οφέλη και θετικές συνέπειες για την περιοχή, για την υλοποίηση του οποίου έχει τιμηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα, αναλύθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός για τις στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των καταστηματαρχών της περιοχής ενόψει της θερινής περιόδου, περίοδο κατά την οποία ευελπιστούν να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς και τα δεδομένα της πανδημίας, με βασικό γνώμονα την ανεύρεση της κατάλληλης περιόδου εργασιών για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ταχύτερη εξέλιξη των έργων.

Τέλος, υπήρξε για την έναρξη των εργασιών οδοποιίας για τη βελτίωση του από τον οικισμό Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση «Κουλούρι», μήκους 2,2 χλμ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη συμβολή της Περιφέρειας σε έργα πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερα όμως τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση η γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας θα εστιάσουμε και θα αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.  »

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιτυχής η 1η ποδηλατική ανάβαση Αγριά - Δράκεια – Χάνια από τη Νίκη Βόλου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/IHNxelPd5E -

  • Δωρεά εξοπλισμού στον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/gUVz0dDIru -

  • Ο Κυρ. Μητσοτάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων #ΚυρΜητσοτάκης - https://t.co/jAGU5nNN9H -

"Αλιεύοντας" την είδηση