Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Στο 50% το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης του Κεραμιδίου
Στο 50% το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης του Κεραμιδίου

Στο 50% το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης του Κεραμιδίου

Στο 50% έχουν φτάσει οι εργασίες του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Κεραμιδίου, το οποίο εντάσσεται στο έργο «Εκσυγχρονισμός Υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», ύψους 750.000 ευρώ. Παράλληλα, γίνονται οι συνδέσεις των υπαρχόντων υδρομέτρων των ιδιωτών στο νέο δίκτυο.

  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡΦ, Ιωάννης Κορώνας δήλωσε: «Το έργο του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς έχοντας φτάσει στο 50% των εργασιών από τον ανάδοχο. Η υπηρεσία μας έχει προχωρήσει συγχρόνως σε συνδέσεις ιδιωτών με το νέο δίκτυο. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Τ.Κ. Κεραμιδίου με το οποίο θα αποκατασταθεί πλήρως το υπάρχον δίκτυο, θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες παροχής ύδατος.»

 Το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ» έχει ως φυσικό αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου αμιαντοσωλήνων με αγωγούς από PE τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές. Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας.

 Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση. Συγχρόνως κατά την κατασκευή λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής ή εκκένωσης.

  Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει:

-Κατασκευή δικτύου ύδρευσης για την μεταφορά του νερού εντός του οικισμού Κεραμιδίου με ταυτόχρονη του παλαιού αγωγού, μήκους 2.700 μέτρων. -Κατασκευή διατάξεων αερεξαγωγής – μείωσης πιέσεως. Οι διατάξεις τοποθετούνται εντός φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 και έχουν κατάλληλες διαστάσεις, όπως φαίνεται στα σχέδια, ώστε να είναι εύκολα ελέγξιμα και προσεγγίσιμα.

-Κατασκευή διατάξεων εκκένωσης – δικλείδων διακοπής, όπως φαίνεται άλλωστε και στις οριζοντιογραφίες του Παραρτήματος των Σχεδίων.

Οι διατάξεις τοποθετούνται εντός φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 και έχουν κατάλληλες διαστάσεις, όπως φαίνεται στα σχέδια, ώστε να είναι εύκολα ελέγξιμα και προσεγγίσιμα.

-Αντικατάσταση παροχών ύδρευσης στους υπό κατασκευή σωλήνες η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα ειδικά τεμάχια σύνδεσης.

-Κατασκευή κεντρικών βανών διακοπής, με στόχο την υδροδότησης σε επιμέρους τμήματα του οικισμού, σε περίπτωση βλάβης, ώστε να μην διακόπτεται η συνολική υδροδότηση του οικισμού.

Για τα δίκτυα θα χρησιμοποιηθεί αγωγός πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς διαμέτρου DN 140 mm / ΡΝ 16, DN 140 mm, DN 125 mm, DN 90 mm και DN 75 mm.

Τα επί μέρους τμήματα θα συγκολληθούν μεταξύ τους με τη μέθοδο ηλεκτροσύντηξης (electrofusion) με χρήση κατάλληλων ηλεκτρομουφών.

Προβλέπεται η κατασκευή μεγάλων φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα τα οποία θα κατασκευαστούν στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα αερεξαγωγής και εκκένωσης και αντικατάσταση όπου αυτό χρειάζεται των φρεατίων ελέγχου των υδρομέτρων των καταναλωτών.  

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση