Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Στο 16ο Πανελλήνιο συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Στο 16ο Πανελλήνιο συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο 16ο Πανελλήνιο συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

 

Στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Ηράκλειο Αττικής συμμετείχε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαδικτυακά, με θέμα «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης: Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του Π.Ο.Υ. για τον άνθρωπο».

Το συνέδριο έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, με συμμετοχή 94 ομιλητών και 52 Δήμων με παρουσίαση καλών πρακτικών ή με ομιλίες, διήρκεσε δύο ημέρες, και από πλευράς Δήμου Ρήγα Φεραίου, έγινε παρουσίαση από την Αντωνία Χασιώτη, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας και συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου, με θέμα : «Ευαισθητοποίηση των δημοτών για τα καρδιαγγειακά μέσα από τις πεζοπορίες».

Το συνέδριο παρακολούθησαν διαδικτυακά, περισσότεροι από 300 σύνεδροι.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθώντας να αναδείξει το πώς οι πόλεις, οι κοινωνίες, που έχουν οργανωθεί με αρχές, αξίες και μεθόδους όπως των Υγιών Πόλεων, έχουν καταστεί ανθεκτικές και τελικά αντέχουν και μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε κρίση.

Η παρουσίαση έγινε από το χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής στο Βελεστίνο, τιμώντας τον δικό μας εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή & καταδεικνύοντας τη διαχρονικότητα της προσωπικότητας του Ρήγα .

Η λειτουργία του ΚΕΠ υγείας στον Δήμο  ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και υποστηρίζεται από το προσωπικό του “βοήθεια στο σπίτι” και των κοινωνικών δομών, αποδεικνύοντας την δυνατότητα των υπηρεσιών στη συνεχώς εξελισσόμενη πρωτοβάθμια υγεία και τη συμμετοχή τους στις ανάγκες της κοινότητας.

Η παρουσίαση έγινε μέσα από εικόνες και, κυρίως, των μονοπατιών του δήμου , τονίζοντας τα πλεονεκτήματα της άσκησης.

Στο διαδικτυακό 16ο Πανελλήνιο συνέδριο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. αναδείχθηκε ότι το Δίκτυο και τα μέλη του, μέσα από την υγειονομική κρίση έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τα οφέλη της δικτύωσης, να διατηρήσουν και να αυξήσουν τις συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ των μελών του, καθώς επίσης, κατόρθωσαν να υποστηρίξουν και σε αυτή την κρίση τούς πολίτες και συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις για το μέλλον, με άξονα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά τη δύναμη και τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αμεσότητα ανταπόκρισης, τη γνώση των τοπικών προβλημάτων, την κινητοποίηση και αξιοποίηση του τοπικού πληθυσμού και τελικά την υποστήριξη της κοινωνίας.

Σημαντική ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με επιτυχία, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στο Βελεστίνο μαζί με τους συλλόγους της περιοχής σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην έκκληση για αύξηση των αποθεμάτων αίματος της χώρας, σε μια περίοδο που λόγω της υγειονομικής κρίσης, εμφανίζουν μείωση.

Σημαντική η ανάπτυξη των συνεργασιών, επίσης, μεταξύ των φορέων, υπηρεσιών και σχολείων, που αποδίδουν όλο και περισσότερο τονίζοντας συνεχώς το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών θα είναι συνεχόμενη. Η σωστή γνώση είναι εκείνη που φέρνει όλο και περισσότερους και νεότερους αιμοδότες.

Ευχαριστούμε την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου για τη σωστή οργάνωση και την συνεχή καλή συνεργασία, καθώς επίσης, όλους όσους αιμοδότησαν, αποδεικνύοντας και πάλι τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσαν δίκυκλα χωρίς δίπλωμα - https://t.co/zO6gTaiI4E -

  • Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού… - https://t.co/da7W5t9JVa -

  • Ογδόντα οκτώ θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/4fAbIADvJM -

"Αλιεύοντας" την είδηση