Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Στις 13 Οκτωβρίου ο 19ος Ρήγειος Δρόμος
Στις 13 Οκτωβρίου ο 19ος Ρήγειος Δρόμος

Στις 13 Οκτωβρίου ο 19ος Ρήγειος Δρόμος

Την Κυρική στις 13 Οκτωβρίου 2019 θ πραγματοποιηθεί φέτος ο 19ος Ρήγειος Δρόμος στο Δήμο Ρήγα ου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του δήμου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και  μεγάλη συμμετοχή ατόμων από όλα τα διαμερίσματα του δήμου, αλλά και από άλλες περιοχές τόσο εντός όσο και εκτός.

Ο 19ος Ρήγειος Δρόμος αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της και του Γυμναστικού Συλλόγου υ.

Ο Ρήγειος Δρόμος υποστηρίζεται από τη Δημοτική Κοινότητα υ.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί θεσμό ο «Ρήγειος Δρόμος», ο οποίος πραγματοποιείται τα τελευταία 19 χρόνια και προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών, ενώ συμμετέχουν δρομείς και σύλλογοι από όλη την Μαγνησία.

Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το Νομό από πολιτιστική και αθλητική άποψη αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες της περιοχής.

Ακολουθούνται συνήθως 5 διαφορετικές διαδρομές αναλόγως των ηλικιών των συμμετεχόντων δρομέων, οι οποίες, συνήθως εμπερικλείουν ιστορικά σημεία του δήμου, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να έλθουν σε επαφή, παράλληλα με τον αθλητισμό, με την τοπική ιστορία του τόπου φιλοξενίας.

Ο θα περιλαμβάνει πέντε διαδρομές.

Θα υπάρξουν βραβεύσεις ανά ηλικία.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες θα είναι:1)16-19, 2)20-29, 3)30-39, 4)40-49, 5)50-59 και 6) 60+.

Στον 19ο Ρήγειο Δρόμο συμμετέχουν άτομα ηλικίας από νήπια έως και 74 ετών, οι οποίοι είτε προέρχονται από Γυμναστικούς – Αθλητικούς Συλλόγους είτε  πρόκειται για μεμονωμέ αθλητές.

Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, γι' αυτό και συμμετέχουν στη διοργάνωση εθελοντικά μέλη τοπικών συλλόγων, αθλητές της περιοχής, μαθητές και εθελοντές δημότες.

O αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου  Νίκος Πρίντζος δήλωσε: «Για εμάς ο Ρήγειος Δρόμος αποτελεί θεσμό για το Δήμο μας.

Στέλνουμε κάθε χρόνο το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Η όλο και πιο μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που παρατηρείται κάθε χρόνο, μας δίνει το κίνητρο να είμαστε την κάθε χρονιά που έρχεται ακόμη καλύτεροι στη διοργάνωση της εκδήλωσης, δίνοντας τη χαρά σε όλους τους αθλητές κάθε ηλικίας να συμμετέχουν και να στείλουν το μήνυμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» τονίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή. »

Περισσότερες πληροφορίες για τις δηλώσεις συμμετοχής, τις διαδρομές, την ώρα έναρξης και τα σημεία αφετηρίας θα δοθούν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου από την οργανωτική επιτροπή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση