Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Στα έργα συντήρησης της παλαιάς Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Στα έργα συντήρησης της παλαιάς Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στα έργα συντήρησης της παλαιάς Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Εργασίες συντήρησης σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο Κώστας Αγοραστός και η Δωροθέα Κολινδρύνη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο με τίτλο «Συντήρηση της εθνικής οδού αρ.6 Βόλου – Όρια Π.Ε. Μαγνησίας», προϋπολογισμού 623.000 ευρώ με πόρους από το της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Το έργο αυτό αφορά στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. Μέχρι σήμερα έχουμε βελτιώσει το τμήμα από Λάρισα προς Βόλο και τ υλοποιούμε εκείνο από τη Μαγνησία μέχρι τα όρια του νομού Λάρισας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 623.000 ευρώ, στο οποίο πραγματοποιείται συντήρηση του οδοστρώματος, χρήση αντιολισθητικής ασφάλτου, σήμανση, ενώ όπου απαιτείται τοποθετούνται και τα απαραίτητα στηθαία.

Ο δρόμος αυτός χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν είναι ταχείας , είναι μικρής ταχύτητας και την ίδια στιγμή χρησιμοποιείται από πολλούς οδηγούς για να παρακάμψουν τα διόδια.

Το κόστος συντήρησης του μεγάλου οδικού δικτύου ευθύνης μας είναι τεράστιο και οι διαθέσιμοι πόροι για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από τη μακροχρόνια χρήση και τα είναι περιορισμένοι. Παρόλα αυτά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς όφελος των πολιτών».

Οι αφορούν άμεσες και βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για την συντήρηση της Εθνικής Οδού με αρ.6 Βόλου-Όρια Π.Ε. Μαγνησίας και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή τμήματα και την συντήρηση της σήμανσης και ασφάλειας της Ε.Ο.

H ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω :

• Φρεζάρισμα σε βάθος αν με το πρόβλημα που παρουσιάζουν

• Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.

• Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους.

• Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση πάχους 4 εκ.

Η συντήρηση της ασφάλειας και της σήμανσης της Ε.Ο. περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες :

• Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων – αντικατάσταση με νέα, με προσαρμογή στο ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων.

• Επανατοποθέτηση πινακίδων πληροφοριακές, αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικές, σε τμήματα όπου έχουν καταστραφεί.

• Θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακών, αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικών, όπου έχουν καταστραφεί.

• Διαγράμμιση στα τμήματα που θα γίνει αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων.

"Αλιεύοντας" την είδηση