Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Σε συνάντηση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου
Σε συνάντηση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Σε συνάντηση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Σε συνάντηση ενημέρωσης που διοργάνωσαν με κοινή η ΠΕΔ Θεσσαλίας και η , συμμετείχε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο ς του δήμου Κιλελέρ με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στη συνάντηση, που συμμετείχαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι δημάρχων της Θεσσαλίας, κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χρ. Χατζηχριστοδούλου και οι πρόεδροι των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας Ντ. Γιαννακόπουλος ( Λάρισας), Γ. Πέτρου ( Τρικάλων), Αρ. Σπάνιας (Καρδίτσας) και Ευθ. Τσάμης (Μαγνησίας). Τον συντονισμό της ς ανέλαβε ο διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δ. Τσούμας.

Τα συμπεράσματα τα οποία εξήχθησαν σχετικά με τα μέτρα που επιβάλλεται να ακολουθήσουν οι πολίτες των δήμων για τη δραστική αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τα εξής:

-Οι δημότες να απευθύνονται στις των Δήμων και της Περιφέρειας μόνο για τις πολύ επείγουσες ανάγκες τους.

-Όσοι έχουν συμπτώματα ασθένειας, σε καμιά περίπτωση να μην πηγαίνουν σε Νοσοκομεία αλλά να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους και τον ΕΟΔΥ.

-Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

-Συχνός εξαερισμός στους χώρους ς.

-Τοποθέτηση τζαμιών ή plexiglass σε χώρους ς όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε συχνή επαφή με τους δημότες.

-Οι εργαζόμενοι στις καθαριότητας των Δήμων θα πρέπει να χρησιμοποιούν σκληρά γάντια, μάσκα και να τηρούν όλους τους όρους υγιεινής που προβλέπονται.

και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας να εκδώσουν μια αφίσα με όλες τις απαραίτητες συμβουλές και να τοποθετηθεί σε πολλά σημεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-Αναστολή των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και των Δήμων, τα οποία θα συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα ζητήματα δια περιφοράς ή με . Σε περίπτωση δια ζώσης συνεδριάσεις, θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

-Αναστολή όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων των Δήμων και της Περιφέρειας.

-Αυτογνωσία, αυτοπροστασία και προσωπική ευθύνη. Όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας χωρίς πανικό αλλά και χωρίς εφησυχασμό οφείλουν να εφαρμόσουν και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εμποδίσουν σε μέγιστο βαθμό τη διάδοση του Κορωνοιού COVID-19.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα είναι σε ετοιμότητα να ενημερώσουν όλους τους πολίτες σχετικά με τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κ. Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα την τρέχουσα κατάσταση και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προς προστασία των δημοτών μας και των ευπαθών ομάδων του δήμου μας. Ως Δήμος είμαστε σε συνεχή επαφή και ενημέρωση με τους αρμόδιους φορείς σε μια κοινή προσπάθεια πρόληψης της δημόσιας υγείας και προστασίας όλων μας. Συνιστούμε στους δημότες μας να ακολουθούν τα μέτρα που λαμβάνονται και ανακοινώνονται χωρίς αντιδράσεις πανικού και φόβου, να εφαρμόζουν τις οδηγίες πρόληψης, ώστε να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους γύρω τους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση