Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Σε πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης εντάχθηκε το Γυμνάσιο -Λύκειο Καναλίων
Σε πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης εντάχθηκε το Γυμνάσιο -Λύκειο Καναλίων

Σε πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης εντάχθηκε το Γυμνάσιο -Λύκειο Καναλίων

Στο Επιχειρησιακό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020», εντάχθηκε το Γυμνάσιο και Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου με την πράξη «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» μετά από ολοκληρωμένη μελέτη που κατατέθηκε από τον δήμο.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.025.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου της Τ. Κ. Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής :

Θερμομόνωση δώματος, θερμομόνωση κελύφους του κτιρίου, αντικατάσταση κουφωμάτων, στο σύστημα θέρμανσης (εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και fan coil), τοποθέτηση φωτιστικών LED, εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών.

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Με την ένταξη του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων στο περιφερειακό ενίσχυσης ενεργειακής απόδοσης, θα έχουμε ως όφελος την ενεργειακή αναβάθμιση και προσαρμογή του σχολικού κτιρίου στο και την εξοικονόμηση ενέργειας, την ολική αλλαγή της αισθητικής του εξωτερικού χώρου του κτιρίου, καθώς το κτίριο θα εξελιχθεί σε περισσότερο σύγχρονο και αποδοτικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Ν. Μαγνησίας, Δ. Κολυνδρίνη, για την άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, καθώς και τις του δήμου για την άμεση προετοιμασία και κατάθεση της πρότασής μας στο περιφερειακό πρόγραμμα. Ως δήμος προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, στοχεύοντας να καλύπτουμε βασικές λειτουργίες και ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών κάθε ηλικίας, κάνοντας τον δήμο λειτουργικότερο, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε εκπαιδευτικά ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ» #ΛατομείοΣυκής - https://t.co/TqVVHJabdP -

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

"Αλιεύοντας" την είδηση