Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Σχολές Γονέων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Σχολές Γονέων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σχολές Γονέων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Το Κέντρο Κοινότητας με την ψυχολόγο, Σοφία Μπαλαμώτη και την κοινωνική λειτουργό, Μαρία Μπακάλη δημιούργησαν  μια συνεχόμενη  συνεργασία με τα  Σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου .

Δράσεις με στόχο τη συναισθηματική ενδυνάμωση των και μαθητριών

Ήδη, έχουν υλοποιηθεί  δράσεις στα σχολεία, Αγίου Γεωργίου και στο 2ο Σχολείο Βελεστίνου,  στο χώρο του Παιδικού Σταθμού στο   και στο  1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου όπου έγινε η  πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων.                                              

Ο στόχος των σχολών γονέων είναι οι γονείς να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, να μπορέσουν να τα οριοθετήσουν και να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

 Ο σκοπός είναι οι γονείς να γίνουν οι συναισθηματικοί μέντορες του παιδιού και να  καλλιεργήσουν συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο των σχολείων σε προκαθορισμένη και μέρα (μια συνάντηση το μήνα) και η θεματική αφορά στις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Αναφορικά με τις δράσεις στα σχολεία, το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τα παραπάνω σχολεία υλοποιεί δράσεις με στόχο τη συναισθηματική ενδυνάμωση των και μαθητριών. Η δράση στα σχολεία στοχεύει στο να μπορέσουν τα να μιλήσουν για τα προβλήματα που τα απασχολούν, να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να μιλήσουν για τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές. Τέλος, η δράση στους παιδικούς και στα νηπιαγωγεία κινείται στην ίδια λογική προσαρμοσμένη, όμως, στις ανάγκες και στις δυνατότητες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βολιώτης πλήρωσε για #πατίνι που δεν έλαβε #πατίνι - https://t.co/JtYUmCR9RL -

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

"Αλιεύοντας" την είδηση