Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Πρωτοστατεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην παροχή πρώτων βοηθειών στην εκπαίδευση
Πρωτοστατεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην παροχή πρώτων βοηθειών στην εκπαίδευση

Πρωτοστατεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην παροχή πρώτων βοηθειών στην εκπαίδευση

Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη ατυχημάτων & σωματικών κακώσεων στην παιδική ηλικία» διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε με την Εταιρεία Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, FAST – First Aid Supply & Training, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο .

Με το τέλος της ημερίδας θα γίνει η επίδοση των πιστοποιητικών παροχής πρώτων βοηθειών στο προσωπικό των παιδικών σταθμών του δήμου.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Ρήγα Φεραίου πρωτοστατεί και στον τομέα της δημόσιας υγείας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του δήμου μπορούν στο εξής να παρέχουν , όπου και όταν χρειαστεί.

Η του Νομικού Προσώπου Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου καλεί γονείς, κηδεμόνες και κάθε ενδιαφερόμενο να παραστεί στην εκδήλωση.

Όπως είναι γνωστό, τα παιδικά ατυχήματα είναι προβλέψιμα και μπορεί να προληφθούν όταν εφαρμόζονται οι κατάλληλες δράσεις πρόληψης όπως, ενημέρωση και στις Α’ βοήθειες για παιδιά & Βρέφη από πιστοποιημένους φορείς και εκπαιδευτές με διεθνή αναγνώριση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ατυχήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων αιτιών θανάτου παιδιών ηλικίας έως 18 ετών.

Συχνότερα αίτια απώλειας ζωής στη παιδική ηλικία είναι τα ατυχήματα, η ασφυξία, ο πνιγμός, οι δηλητηριάσεις και τα εγκαύματα.  

Σε απόλυτους αριθμούς, κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είναι μαζί μας τουλάχιστον 100 παιδιά ηλικίας 0-14 ετών που έφυγαν άδικα, κυρίως εξ’ αιτίας παραγόντων  που έχουν σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά και την έλλειψη φροντίδας σε επίπεδο οικογένειας, κοινότητας ή Πολιτείας.(πηγή Keelpno.gr).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο Δ.Σ. στον Ελληνορωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Μαγνησίας - https://t.co/ekYfMZBinF… -

  • Ολοκληρώθηκε το 1o Φεστιβάλ “Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία” - https://t.co/3xRTvu5kie… -

  • - https://t.co/PT7wtS3FIk -

"Αλιεύοντας" την είδηση