Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Πρόγραμμα WiFi4EU σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Πρόγραμμα WiFi4EU σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πρόγραμμα WiFi4EU σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το πρόγραμμα WiFi4EU υλοποιεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 15.000 ευρώ με στόχο την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης, σε κλειστούς ή υπαίθριους δημόσιους χώρους, δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση στην κοινωνία των Gigabit και βελτιώνοντας τον ψηφιακό γραμματισμό.

Επιπλέον, στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού WiFi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.

      Ο Δήμος υπέγραψε, ήδη, τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο προμηθευτή του εξοπλισμού και εκτιμάται ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει άμεση σύνδεση του WiFi με αποτέλεσμα όλοι οι δημότες και επισκέπτες του δήμου να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

`Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε : «Ο δήμος μας κέρδισε χρηματοδότηση κατόπιν υποβολής αιτήματος στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση της δράσης WiFi4EU με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών και του ασύρματου δικτύου υψηλών ταχυτήτων. Υλοποιούμε το πρόγραμμα WiFi4EU, με στόχο όλοι οι δημότες μας και οι επισκέπτες να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, καθώς πλέον η διαδικτυακή πρόσβαση αποτελεί κοινωνικό αγαθό».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σεισμός 7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου - https://t.co/qJ66PhXPeC -

  • Ραδιοφωνική εκπομπή έχει το Κέντρο Πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/08hkEv3NNI -

  • Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων - https://t.co/UMOKwpNvI5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση