Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / ΥΓΕΙΑ / Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέως εντέρου από το Κ.Υ. Βελεστίνου
Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέως εντέρου από το Κ.Υ. Βελεστίνου

Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέως εντέρου από το Κ.Υ. Βελεστίνου

Θέτοντας την πρόληψη ως κυρίαρχο μέσο ενάντια στον καρκίνο του παχέως εντέρου, η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου πραγματοποίησε ένα σημαντικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αλλά και των μαθητών.

Γιατροί, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι και συνεργάστηκαν και ανέδειξαν στους δημότες της περιοχής την αξία της κολονοσκόπησης, μιας σημαντικής εξέτασης για την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων του παχέως εντέρου, ενώ μαθητές διδάχθηκαν το ρόλο της διατροφής και της άσκησης στην πρόληψη ασθενειών.

Μέσω τρισδιάστατου ομοιώματος του παχέως εντέρου, οι μαθητές κατανόησαν τη  λειτουργία του σημαντικού αυτού οργάνου, ενώ η θεατρική ομάδα του Βελεστίνου δημιούργησε ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό , μεταφέροντας την έννοια της πρόληψης.

Η συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με την τοπική κοινωνία και τα και η καινοτομία της εκπαιδευτικής πρακτικής και της ουσιαστικής εφαρμογής της πρόληψης, αποτελούν σπουδαίες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν στην σπουδαία αυτή δράση και θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν για την της πρόληψης.

Βασικός πυλώνας στον τομέα της υγείας για την παράταξή μας είναι η πρόληψη ενάντια στον καρκίνο.

Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε να έχουν οι συμπολίτες μας καλύτερη υγεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση