Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης ύψους 450.000 ευρώ σε Κεραμίδι και Βένετο
Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης ύψους 450.000 ευρώ σε Κεραμίδι και Βένετο

Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης ύψους 450.000 ευρώ σε Κεραμίδι και Βένετο

Την Πρσκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε το Κεραμίδι και το Βένετο, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των έργων αποκατάστασης μετά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Δήμαρχος Ρήγα ου,  Δημήτρης Νασίκας  και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι,  Δημήτρης Παλληκάρης και Σταύρος Χατζής, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμιδίου,  Ανδρέας Βλαχόπουλος, ενώ στις συναντήσεις συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η εν λόγω επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια τόσο της προηγούμενης που πραγματοποιήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα από το πλήγμα που δέχτηκε η περιοχή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και της έκτακτης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 350.000 . Πόροι που, σε συνδυασμό με τη συνεισφορά του Δήμου Ρήγα ου ύψους 100.000 , διαμόρφωσαν ένα έργο αποκατάστασης οδικού δικτύου και υποδομών προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Πρώτη στάση της επίσκεψης ήταν το Βένετο, όπου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα και βελτίωσης της αγροτικής και της αστικής οδοποιίας, που είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από προηγούμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στη συνέχεια, η δεύτερη στάση έγινε σε οικισμούς και μέρη του Κεραμιδίου, όπου προχωρούν τα και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και οι παρεμβάσεις με τεχνικά έργα σε σημεία που καταστράφηκαν και επιβαρύνθηκαν σημαντικά από τις φυσικές καταστροφές κατά την προηγούμενη περίοδο. Κατά την στην περιοχή του Κεραμιδίου, στην οποία συμμετείχε και η τοπική σύμβουλος Ντίνα Βλασταρίδου, πραγματοποιήθηκε και συζήτηση για την πορεία προώθησης του έργου αποκατάστασης της εισόδου του χωριού μετά από τις ζημιές λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με έκτακτους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 250.000 ευρώ. Παράλληλα, όμως, συζητήθηκαν και επιμέρους παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης των ζημιών σε οδικά δίκτυα και υποδομές από πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, τόσο στο Κεραμίδι, όσο και στο Βένετο. Έργα αποκατάστασης, σε στενή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου,  Δημήτρη Νασίκα, μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έργα ενός προγράμματος αποκατάστασης και βελτίωσης με προϋπολογισμό 450.000 για το Κεραμίδι και το Βένετο, το οποίο υλοποιείται και προχωρά, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μετά τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης περιόδου. Ένα σημαντικό έργο, το οποίο και συμπληρώνεται από το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης της εισόδου του Κεραμιδίου που επλήγη από προγενέστερες φυσικές καταστροφές.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και σε κάθε περιοχή της χώρας, έτσι και σε αυτή τη γωνία του Πηλίου, στηρίζει την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές με πόρους, αλλά και με τη διαμόρφωση ανθεκτικών έργων -καλύτερων από ό,τι ήταν πριν- που αντέχουν στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η και ικανοποιούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση