Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Πόλος έλξης ο « πλούτος» πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Πόλος έλξης ο « πλούτος» πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πόλος έλξης ο « πλούτος» πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με τη μακραίωνη ιστορία του και το πλούσιο πολιτιστικό του απόθεμα αποτελεί αναμφίβολα  πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη. Στη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή,  που εκτείνεται από το Χαλκοδόνιο όρος μέχρι το Αιγαίο και με την αναγεννημένη «αρχόντισσά του» Λίμνη Κάρλα, ο επισκέπτης έχει κάθε λόγο να περιηγηθεί  στις ομορφιές  και να θαυμάσει το φυσικό κάλλος που απλόχερα προφέρει η φύση.

 

Έχετε, λοιπόν, έναν καλό λόγο να επισκεφθείτε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και απολαύσετε τις ομορφιές του. Αναμφίβολα, αποτελεί  έναν ενδιαφέρον προορισμό,  με πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά που μπορεί ο κάθε επισκέπτης να ανακαλύψει.

Από τα μονοπάτια του Ρήγα Βελεστινλή και τις αρχαίες Φερές έως τη λίμνη Κάρλα,  με όλο τον ιστορικό και λαογραφικό πλούτο που αυτή κρύβει.

 Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δίνει το έναυσμα ώστε Έλληνες και ξένοι επισκέπτες να βρεθούν και ξεναγηθούν στα υπέροχα μέρη του Δήμου. «Λόγω της ιστορικής, λαογραφικής και φυσικής ποικιλομορφίας του δήμου μας και της πλούσιας κληρονομιάς του, δεχόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους επισκέπτες τόσο σε οργανωμένα τουριστικά γκρουπ όσο και μεμονωμένους ταξιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία από όλη τη χώρα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νασίκας εξηγεί: « Ήδη, κατά τη φετινή θερινή περίοδο έχουν έλθει σε επαφή μαζί μας πολλά τουριστικά γκρουπ με ενδιαφέρον για τα μουσεία μας σε συνδυασμό με τη λίμνη Κάρλα, αλλά πολλοί είναι και αυτοί που θέτουν επιπλέον προορισμό τις παραλίες μας.

Θα ήθελα να σας τονίσω ότι η παραλία Καμαρίου είναι πλήρως οργανωμένη με ναυαγοσωστική κάλυψη και όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Εμείς καλούμε και περιμένουμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί τον Δήμο μας και να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες».

 

Τι θα επισκεφθείτε

 Βελεστίνο: 1. «Εκθεσιακός χώρος Ρήγας Βελεστινλής», περιπλάνηση στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Επαναστάτη και Διαφωτιστή, φιλοξενείται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της «Χάρτας» του Ρήγα που τυπώθηκε το 1797.

  1. «Σπίτι Ρήγα», ο χώρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πρωτομάρτυρας της Εθνεγερσίας

Στεφανοβικείο: «Λαογραφικό Μουσείο Στεφανοβικείου», εκτίθεται  η ιστορική και λαογραφική παρακαταθήκη της περιοχής μέσα από εικόνες και εκθέματα.

 Κανάλια: «Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου», γνωριμία με το φυσικό πλούτο και το λιμναίο πολιτισμό της λίμνης Κάρλας μέσα από το πέρασμα των χρόνων.

Ριζόμυλος: «Λαογραφικό Μουσείο Ριζομύλου», εκθέματα και ιστορικά κειμήλια από την πλούσια παράδοση και ιστορία του χωριού

 Λίμνη Κάρλα: «Σταυροδρόμι Ιστορίας, Μύθων και Πολιτισμού», πηγή ζωής και φυσικής ομορφιάς, ο επισκέπτης συναντά ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανασύστασης της λίμνης και «γεύεται» τη βιοποικιλότητα της περιοχής, ιδανικός προορισμός για πεζοπορία.

 Παραλίες Κεραμιδίου – Βενέτου: επισκεφθείτε τις παραλίες «Καμάρι» και «Άη Γιάννη» στο Κεραμίδι και την παραλία «Πετρομέλισσο» στο Βένετο και απολαύστε τα υπέροχα νερά και τη θέα του Αιγαίου ανάμεσα στα  βουνά του Πηλίου και του Μαυροβουνίου.

Καταλήγοντας, σημειώνουμε και την αξία του γαστρονομικού στοιχείου που διαχέεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Ρήγα Φεραίου , με παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις,  που «μαγεύουν» και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση