Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ποδηλατάδα μέσα από την ιστορία & τη φυσική ομορφιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Ποδηλατάδα μέσα από την ιστορία & τη φυσική ομορφιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ποδηλατάδα μέσα από την ιστορία & τη φυσική ομορφιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμος σε συνδιοργάνωση με την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» και τον Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ» πραγματοποίησαν μια όμορφη δράση με σκοπό την επαφή με τις ομορφιές της περιοχής.

Μικρή και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους και μέσα από μια μοναδική διαδρομή δίπλα στη λίμνη κατευθύνθηκαν προς τον βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια, όπου ξεναγήθηκαν από τον  π. Αθανάσιο Σκοπιανό και ενημερώθηκαν για την ιστορία του ναού και τα χαρακτηριστικά του.

Κατόπιν η ποδηλατάδα οδηγήθηκε προς το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν μέσα από μια υπέροχη και ξενάγηση από τους υπεύθυνους, Σωτ. Γκανάτσιο, Πρόεδρο του Μουσείου και Σταμ. Μωραῖτου, μέλος του Μουσείου, σχετικά με την ιστορία της λίμνης Κάρλας, τον τρόπο ζωής των παρακάρλιων κατοίκων, τον λιμναίο πολιτισμό που αναπτύχτηκε εκεί και την αποξήρανση της λίμνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση