Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ποδηλατάδα μέσα από την ιστορία & τη φυσική ομορφιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Ποδηλατάδα μέσα από την ιστορία & τη φυσική ομορφιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ποδηλατάδα μέσα από την ιστορία & τη φυσική ομορφιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την Κυρική 20 οεμβρίου ο Δήμος Ρήγ ου σε συνδιοργάνωση με την ΚΟΙΣΕΠ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» και τον Σύλλογο Νεολαίας υ «ΕΝΟΔΙΑ» πραγματοποίησαν μια όμορφη δράση με σκοπό την επαφή με τις ομορφιές της περιοχής.

Μικρή και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους και μέσα από μια μοναδική διαδρομή δίπλα στη λίμνη Κάρλα κατευθύνθηκαν προς τον βυζαντινό ναό του στα , όπου ξεναγήθηκαν από τον  π. Αθανάσιο Σκοπιανό και ενημερώθηκαν για την ιστορία του ναού και τα χαρακτηριστικά του.

Κατόπιν η ποδηλατάδα οδηγήθηκε προς το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα , όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν μέσα από μια υπέροχη παρουσίαση και ξενάγηση από τους υπεύθυνους, Σωτ. Γκανάτσιο, Πρόεδρο του Μουσείου και Σταμ. Μωραῖτου, μέλος του Μουσείου, σχετικά με την ιστορία της λίμνης Κάρλας, τον τρόπο ζωής των παρακάρλιων κατοίκων, τον λιμναίο πολιτισμό που αναπτύχτηκε εκεί και την αποξήρανση της λίμνης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση