Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Πλημμύρισε το Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου με ηχόχρωμα Θεσσαλίας στο 7ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων
Πλημμύρισε το Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου με ηχόχρωμα Θεσσαλίας στο 7ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων

Πλημμύρισε το Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου με ηχόχρωμα Θεσσαλίας στο 7ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων

«Πλημμύρησε» το Στάδιο Βελεστίνου από χορευτές, παραδοσιακές φορεσιές και ήχους της Θεσσαλίας στο 7ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ,  σε συνεργασία με την – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, την Μαγνησίας, την Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων – Παγκόσμια Πολιτιστική Οργάνωση για την Ελλάδα και την Ομογένεια και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Θεσσαλία, οι οποίοι αντάμωσαν χορευτικά και μουσικά σε μια μοναδική βραδιά ς.

Του ανταμώματος είχε προηγηθεί το 7ο Θεσσαλών – Καραγκούνηδων με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστοριογραφικές απηχήσεις», το οποίο πραγματοποιήθηκε το διάστημα 08-10 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου με συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα και με παρουσίαση εισηγήσεων που αφορούσαν την σπουδαία και ενδιαφέρουσα της Θεσσαλίας.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτριος Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου Θεσσαλών – Καραγκούνηδων και του 7ου Ανταμώματος Καραγκούνηδων στον Δήμο μας. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ιστορικών, πολιτιστικών και μουσικών στοιχείων της σπουδαίας θεσσαλικής καραγκούνικης ς που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στον Δήμο μας και απόλαυσε όλος ο κόσμος που συμμετείχε και παρακολούθησε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση