Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Πεζοπορία στο Κεραμίδι
Πεζοπορία στο Κεραμίδι

Πεζοπορία στο Κεραμίδι

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα ου, ο  Σύλλογος  Δρομέων υγείας «Κένταυρος» με ξεναγούς τα μέλη του Περιπατητικού Συλλόγου «Αρχαία Κασθαναία» διοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020.

Ξεκινώντας στις 10.00 π.μ. από την πλατεία του χωριού  οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν στον πέτρινο ναό (1787) του Αγ.  Γεωργίου.

Θα ακολουθήσουν τα καλντερίμια που ξεκινούν ακτινωτά από το κέντρο του χωριού, θα περιηγηθούν  για λίγο στις παραδοσιακές γειτονιές μέχρι να βρούν το καταπράσινο μονοπάτι που θα οδηγήσει στο .

Εκεί, εκτός την ομορφιά  που προσδίδει η μίξη του πράσινου με το γαλάζιο τοπίο, θα πρέπει να ανατρέξουν και στις γνώσεις ιστορίας….  Τα ερείπια  από τα τείχη της πόλης θα  είναι ορατά μπροστά σε όλους,  στην ανατολική πλευρά του βουνού των Κενταύρων ήταν η αρχαία Κασθαναία ….. εκεί, σε αυτή την απόκρημνη πλαγιά, στην της οποίας σκόρπισαν τα συντρίμμια του περσικού στόλου μετά την ήττα του Ξέρξη το 480 π.Χ., όπως λέει ο Ηρόδοτος.

Μπροστά στα μ των περιπατητών, θα απλωθεί το , στο βάθος θα αχνοφαίνεται η Χαλκιδική και η κατανη   του Άη- Γιάννη, θα προχωρήσουν προς τη παραλία Καμάρι και από μονοπάτι θα φτάσουν πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Γύρω στα 9 χιλιόμετρα η συνολική διαδρομή συνολικός χρόνος  2,30 ώρες πεζοπορία,  μέτριας δυσκολίας.

Απαραίτητα: νερό,  σταθερά παπούτσια και καλή διάθεση .

Στο τέλος της πεζοπορίας θα γίνει επιστροφή στο χωριό Κεραμίδι έχοντας αρκετές επιλογές για φαγητό, γλυκό, καφεδάκι ή και επιστροφή με τα αυτοκίνητα στις παραλίες Καμάρι ή Άη Γιάννη  για μπάνιο………μην ξεχάσετε το μαγιό σίγουρα θα ζηλέψετε τα κατανα νερά …..

Για πληροφορίες και εγγραφές:

Κέντρο Κοινότητας : 2425023794

Σύλλογος Δρομέων υγείας   Κένταυρος:6994583137

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση