Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / ΣΠΟΡ / Πεζοπορία στο Κεραμίδι
Πεζοπορία στο Κεραμίδι

Πεζοπορία στο Κεραμίδι

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο  Σύλλογος  Δρομέων υγείας Βόλου «Κένταυρος» με ξεναγούς τα μέλη του Περιπατητικού Συλλόγου «Αρχαία Κασθαναία» διοργανώνουν την 14 Ιουνίου 2020.

Ξεκινώντας στις 10.00 π.μ. από την πλατεία του χωριού  οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν στον πέτρινο ναό (1787) του Αγ.  Γεωργίου.

Θα ακολουθήσουν τα που ξεκινούν ακτινωτά από το κέντρο του χωριού, θα περιηγηθούν  για λίγο στις παραδοσιακές γειτονιές μέχρι να βρούν το καταπράσινο μονοπάτι που θα οδηγήσει στο .

Εκεί, εκτός την ομορφιά  που προσδίδει η μίξη του πράσινου με το γαλάζιο τοπίο, θα πρέπει να ανατρέξουν και στις γνώσεις ιστορίας….  Τα ερείπια  από τα τείχη της πόλης θα  είναι ορατά μπροστά σε όλους,  στην ανατολική πλευρά του βουνού των Κενταύρων ήταν η αρχαία Κασθαναία ….. εκεί, σε αυτή την απόκρημνη πλαγιά, στην παραλία της οποίας σκόρπισαν τα συντρίμμια του περσικού στόλου μετά την ήττα του Ξέρξη το 480 π.Χ., όπως λέει ο Ηρόδοτος.

Μπροστά στα μάτια των περιπατητών, θα απλωθεί το Αιγαίο, στο βάθος θα αχνοφαίνεται η Χαλκιδική και η καταγάλανη παραλία  του Άη- Γιάννη, θα προχωρήσουν προς τη παραλία Καμάρι και από μονοπάτι θα φτάσουν πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Γύρω στα 9 χιλιόμετρα η συνολική διαδρομή συνολικός   2,30 ώρες ,  μέτριας δυσκολίας.

Απαραίτητα: ,  σταθερά παπούτσια και καλή διάθεση .

Στο τέλος της πεζοπορίας θα γίνει επιστροφή στο χωριό έχοντας αρκετές επιλογές για φαγητό, γλυκό, καφεδάκι ή και επιστροφή με τα αυτοκίνητα στις παραλίες Καμάρι ή Άη Γιάννη  για μπάνιο………μην ξεχάσετε το μαγιό σίγουρα θα ζηλέψετε τα καταγάλανα νερά …..

Για πληροφορίες και εγγραφές:

: 2425023794

Σύλλογος Δρομέων υγείας Βόλου  Κένταυρος:6994583137

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση