Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Πεζοπορία Άνω Κερασιά -Ιερά Μονή Φλαμουρίου
Πεζοπορία Άνω Κερασιά -Ιερά Μονή Φλαμουρίου

Πεζοπορία Άνω Κερασιά -Ιερά Μονή Φλαμουρίου

Την  11η πεζοπορία πραγματοποιούν  το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κένταυρος την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Ξεκινώντας από την Άνω , μια διαδρομή μέσα στο , σε ένα καταπράσινο τοπίο, καταλήγοντας στην Ιερά , διάρκειας περίπου 3,5 ώρες.

Ευκαιρία λοιπόν για τους δημότες και όσους ακολουθήσουν εκτός δήμου, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, να απολαύσουν την , να νιώσουν την ευεξία της άσκησης και ταυτόχρονα να έχουν την ευκαιρία για προσκύνημα στη Ιερά .

Η Ιερά Μονή Φλαμουρίου βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο των ορεινών όγκων του Πηλίου σε μια μαγευτική και συγχρόνως απόμακρη τοποθεσία σε μικρή απόσταση από το χωριό Βένετο στο βόρειο Δυτικό , μέσα σε ένα καταπράσινο από οξιές, βελανιδιές, πεύκα και κρανιές. Ιδρύθηκε το 1583 από τον όσιο Συμεών τον Ανυπόδητο και Μονοχίτων από το Βαθύρεμα της Αγιάς Λάρισας.

Η γίνεται από χωματόδρομο κακής βατότητας ενώ τους χειμερινούς μήνες λόγω βροχοπτώσεων και χιονιού είναι σχεδόν αδύνατη.
Ο ευκολότερος για την προσέγγισή του ξεκινά από την και τερματίζει σε διάσελο (Σταυρός).

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή σημείο έναρξης της πεζοπορίας ορίζουμε την Κάτω Γούρα στην Άνω Κερασιά και ώρα 9.00 πμ.

Μπορούν με τα αυτοκίνητά τους να ξεκινήσουν όλοι μαζί από την Κάτω Κερασιά στις 8.30 πμ, ώστε να φτάσουν στις 9.00 πμ στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας  ( στο κεντρικό δρόμο στη πέτρινη βρύση).

Απαραίτητα : σταθερά παπούτσια, καπέλο  και νερό. Τηρώντας πάντα του προβλεπόμενους κανόνες και αποστάσεις για τον covid 19.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Τηλ. Επικοινωνίας: 2425023794, 69945831347

Λόγω της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος (31 Μαΐου) η συγκεκριμένη πεζοπορία αποκτά ξεχωριστή σημασία ενισχύοντας το αντικαπνιστικό μήνυμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση