Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη μείνουν χωρίς γιατρό Κεραμίδι & Βένετο την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη μείνουν χωρίς γιατρό Κεραμίδι & Βένετο την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη μείνουν χωρίς γιατρό Κεραμίδι & Βένετο την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο

 

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας για να στελεχωθεί το ταχύτερο δυνατό το Ιατρείο Κεραμιδίου-Βέετου με ιατρό και μέχρι τότε, και παραθεριστές της περιοχής να λαμβάνουν τακτική και πλήρη υγειονομική κάλυψη από το ΚΥ Βελεστίνου, ζήτησε με του ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο επισήμανε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή το Αγροτικό Ιατρείο Κεραμιδίου-Βένετου βρίσκεται χωρίς κανένα ιατρό, μετά την άρνηση της ανάληψης καθηκόντων από την επιλεχθείσα ιατρό.

Η θέση αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί τέλη Ιουνίου και εφόσον οι διαδικασίες πάνε καλά και εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον, θα προσληφθεί τέλη Ιουλίου, ωστόσο, στην περίπτωση πρόσληψης, ο αγροτικός ιατρός θα πρέπει να πρώτα να εκπαιδευτεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για ένα μήνα για αναλάβει στη συνέχεια καθήκοντα στο Αγροτικό Ιατρείο από το μήνα Σεπτέμβριο.

«Το Κεραμίδι και το Βένετο αποτελούν τουριστικούς προορισμούς της Μαγνησίας, όπου κατά την καλοκαιρινή περίοδο παραθερίζουν κατά μέσο όρο περισσότεροι από 700 .

Η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων αυτών των πολιτών για ολόκληρη τη θερινή περίοδο μία φορά την εβδομάδα από ιατρό του ΚΥ Βελεστίνου, δεν είναι ούτε επαρκής, ούτε και ασφαλής», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με τον κίνδυνο του κορωναϊού να είναι ακόμα παρών, οι και οι παραθεριστές του Κεραμιδίου και του Βένετου θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς έχοντας τη δυνατότητα άμεσης και πλήρους υγειονομικής φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης.

Το Κεραμίδι και το Βένετο είναι οικισμοί απομακρυσμένοι και δυσπρόσιτοι, με τον κοντινότερο υγειονομικό προορισμό αυτόν του ΚΥ Βελεστίνου, να απέχει έως και 45 λεπτά. «Σε κάθε περίπτωση κάτοικοι και τουρίστες θα πρέπει όλους τους καλοκαιρινούς μήνες να μπορούν να λαμβάνουν άμεση υγειονομική κάλυψη και αυτή δεν μπορεί να περιορίζεται σε μία φορά την εβδομάδα», σημείωσε ο βουλευτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση