Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη μείνουν χωρίς γιατρό Κεραμίδι & Βένετο την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη μείνουν χωρίς γιατρό Κεραμίδι & Βένετο την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη μείνουν χωρίς γιατρό Κεραμίδι & Βένετο την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο

 

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας για να στελεχωθεί το ταχύτερο δυνατό το Αγροτικό Ιατρείο Κεραμιδίου-Βένετου με αγροτικό ιατρό και μέχρι τότε, κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής να λαμβάνουν τακτική και πλήρη υγειονομική κάλυψη από το ΚΥ Βελεστίνου, ζήτησε με ερώτηση του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή το Αγροτικό Ιατρείο Κεραμιδίου-Βένετου βρίσκεται χωρίς κανένα ιατρό, μετά την άρνηση της ανάληψης καθηκόντων από την επιλεχθείσα ιατρό.

Η θέση αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί τέλη Ιουνίου και εφόσον οι διαδικασίες πάνε καλά και εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον, θα προσληφθεί γιατρός τέλη Ιουλίου, ωστόσο, στην περίπτωση πρόσληψης, ο αγροτικός ιατρός θα πρέπει να πρώτα να εκπαιδευτεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για ένα μήνα για αναλάβει στη συνέχεια καθήκοντα στο Αγροτικό Ιατρείο από το μήνα Σεπτέμβριο.

«Το Κεραμίδι και το Βένετο αποτελούν τουριστικούς προορισμούς της Μαγνησίας, όπου κατά την καλοκαιρινή περίοδο παραθερίζουν κατά μέσο όρο περισσότεροι από 700 πολίτες.

Η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων αυτών των πολιτών για ολόκληρη τη θερινή περίοδο μία φορά την εβδομάδα από ιατρό του ΚΥ Βελεστίνου, δεν είναι ούτε επαρκής, ούτε και ασφαλής», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με τον κίνδυνο του κορωναϊού να είναι ακόμα παρών, οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του Κεραμιδίου και του Βένετου θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς έχοντας τη δυνατότητα άμεσης και πλήρους υγειονομικής φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης.

Το Κεραμίδι και το Βένετο είναι οικισμοί απομακρυσμένοι και δυσπρόσιτοι, με τον κοντινότερο υγειονομικό προορισμό αυτόν του ΚΥ Βελεστίνου, να απέχει έως και 45 λεπτά. «Σε κάθε περίπτωση κάτοικοι και τουρίστες θα πρέπει όλους τους καλοκαιρινούς μήνες να μπορούν να λαμβάνουν άμεση υγειονομική κάλυψη και αυτή δεν μπορεί να περιορίζεται σε μία φορά την εβδομάδα», σημείωσε ο βουλευτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών του οδικού δικτύου της ΔΕ Αφετών… - https://t.co/YASXirtW87 -

  • Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά» - https://t.co/K2gXchmdlh -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας - https://t.co/okGreRFEmI -

"Αλιεύοντας" την είδηση