Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Παράταση οκτάμηνων συμβάσεων ζητεί ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας
Παράταση οκτάμηνων συμβάσεων ζητεί ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας

Παράταση οκτάμηνων συμβάσεων ζητεί ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας

Την συμβάσεων οκτάμηνης κοινωφελούς απασχόλησης του , που ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2019, ζητεί με επιστολή του προς την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο δήμαρχος , Δημήτρης Νασίκας, ώστε να αντιμετωπιστούν πιεστικές υπηρεσιακές ανάγκες ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών.

Στην επιστολή του ο κ. Νασίκας τονίζει: «Απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να εξετάσετε την των οκτάμηνων συμβάσεων εργαζομένων στον Δήμο μας.

Οι συγκεκριμένοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο και για το λόγο αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη παράτασης των συμβάσεών τους.

Σύμφωνα με την εμπειρία των προηγούμενων ετών, από τη λήξη ενός προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης, έως την εφαρμογή νέου προγράμματος μεσολαβεί χρονικό διάστημα πέραν των 8-10 μηνών, το οποίο με τις παρούσες συνθήκες της διάρκειας των προεκλογικών περιόδων ενδεχομένως να αυξηθεί περαιτέρω, οπότε καθίσταται αναγκαία η παράταση του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης του (πρόσκληση 8/).

Επιπλέον, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού, ενώ οι ορισμένου χρόνου δεν λύνουν, παρά μόνο πρόσκαιρα το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι , με την έλλειψη προσωπικού.

Παρακαλούμε θερμά για τη συμβολή σας, έτσι ώστε οι κοινωφελούς απασχόλησης της πρόσκλησης 8/ του ΟΑΕΔ, να παραταθούν έως την έκδοση της νέας πρόσκλησης κοινωφελούς απασχόλησης, ή ακόμη καλύτερα να γίνουν μόνιμες με πλήρη και ασφαλιστικά δικαιώματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής - https://t.co/xhvctwdLBD -

  • Προώθηση νέων γραμμών ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/LDvZu8oPe6 -

  • Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση - https://t.co/zdjlpTsxPw -

"Αλιεύοντας" την είδηση