Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Παραμυθο-ταξίδι στην ιστορία και στα Χριστούγεννα για τα παιδιά του δήμου Ρήγα Φεραίου
Παραμυθο-ταξίδι στην ιστορία και στα Χριστούγεννα για τα παιδιά του δήμου Ρήγα Φεραίου

Παραμυθο-ταξίδι στην ιστορία και στα Χριστούγεννα για τα παιδιά του δήμου Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος  Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Κοινότητας,  στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ,  διοργάνωσε μια τριήμερη  εκδήλωση για παιδιά  σχολικής ηλικίας  (πρώτων τάξεων του Δημοτικού), τα «Παραμυθο-ακούσματα στο Κεφαλόβρυσο» στις  16,17,18 Δεκεμβρίου 2019 στον Εκθεσιακό Χώρο, Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής».

Στο πλαίσιο της συνεχόμενης συνεργασίας  του Κέντρου Κοινότητας με σχολεία, μαθητές και γονείς, με αφορμή  τα Χριστούγεννα,  ξανασυναντήθηκαν σε ένα διαφορετικό χώρο και με γιορτινή διάθεση. Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου, του Κέντρου Κοινότητας, συγγραφέων, της Αγγελικής Θάνου  ( συνταξιούχος σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, δρ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και της Σοφίας Μπαλαμώτη , ψυχολόγος του Κέντρου κοινότητας, καθώς και της αφηγήτριας, Χρυσάνθης Κυρίτση .

Τα μπισκοτάκια που έμαθαν να λένε όχι, ο Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς, ο Άη -Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες και ένα μυστικό και τα παραμύθια  της  Ίμβρου  μαζί με την ξενάγηση στο χώρο δημιούργησαν ένα υπέροχο τριήμερο για τους μαθητές . 

Μέσω της δράσης αυτής τα παιδιά ήλθαν κοντά με την ιστορία του τόπου τους και εισέπραξαν μέσω των παραμυθιών τη θαλπωρή των Χριστουγέννων.

Το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς για την άμεση ανταπόκρισή τους, καθώς τον Γιώργο Σαββανάκη για την καταπληκτική ξενάγηση και την  Μάρθα Σαράντη για την υπέροχη φιλοξενία στο χώρο.  

Στο Κέντρο Κοινότητας απευθύνονται οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ, των προνοιακών επιδομάτων, άνεργοι και γενικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παρέχεται συμβουλευτική απασχόλησης και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμπαράσταση σε διωκόμενο αγρότη από το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας - https://t.co/1rzbaVOfe6 -

  • Συνάντηση με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα είχε ο νέος διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου Γρηγόρης Ακρίβος… - https://t.co/tsfW11NbbZ -

  • Απαντλήσεις νερών από την Π.Υ. στον Αλμυρό - https://t.co/Kq4TAo6Fxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση