Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Παρακολούθηση ποιότητας του νερού στην Κάρλα με μη επανδρωμένα βαρκάκια και drones
Παρακολούθηση ποιότητας του νερού στην Κάρλα με μη επανδρωμένα βαρκάκια και drones

Παρακολούθηση ποιότητας του νερού στην Κάρλα με μη επανδρωμένα βαρκάκια και drones

Επίδειξη παρακολούθησης της ποιότητας του νερού στην Κάρλα με μη επανδρωμένα βαρκάκια και έγινε σήμερα το πρωί από υπευθύνους της που διαθέτουν την ανάλογη τεχνογνωσία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιούν σε με το Εθνικό Μετσόβειο και άλλα επιστημονικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας, Ιφιγένεια Κάγκαλου, πρόκειται για καιτονόμα μηχανήματα παρακολούθησης της ποιότητας του νερού. «Η παρακολούθηση αυτή συμπληρώνει τον κλασικό τρόπο με καινούργια μηχανήματα, , βαρκάκια με εξοπλισμό και γίνεται παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων. Τα αποτελέσματα στέλνονται ηλεκτρονικά σε ένα report center που μπορεί να είναι ο Φορέας».

Εξήγησε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα ανοιχτό εργαστήριο, στο οποίο στελέχη της που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν αναπτύξει λογισμικό ενημερώνουν και εκπαιδεύουν τους υπευθύνους του φορέα. «Εμείς ως Φορέας διαχείρισης θεωρούμε πως η καιτονόμα θα συμπληρώσει τον παραδοσιακό έλεγχο που κάνουμε εμείς. Είναι εντυπωσιακό το θέαμα να βλέπεις βαρκάκι που κινείται χωρίς οδηγό και συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του νερού και εμείς τα επεξεργαζόμαστε. Εξοικονομείται κόστος σε  ανθρώπινους πόρους και μιλάμε για μια αιχμής που είναι ακριβέστατη», εξήγησε η κ. Κάγκαλου.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι είναι δυνατή η τηλεματική παρακολούθηση σε σταθερή βάση και συνεχόμενα, για  εξέταση συγκεκριμένων παραμέτρων. «Αυτό απαιτεί άνθρωπο στην ακτή με ένα τηλεχειριστήριο που θα παρακολουθεί και θα οδηγεί αυτό το αυτόνομο όχημα, όπως και τα drones. Θα δούμε το κόστος και πως θα αξιοποιηθούν» είπε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση