Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Παρακολούθηση ποιότητας του νερού στην Κάρλα με μη επανδρωμένα βαρκάκια και drones
Παρακολούθηση ποιότητας του νερού στην Κάρλα με μη επανδρωμένα βαρκάκια και drones

Παρακολούθηση ποιότητας του νερού στην Κάρλα με μη επανδρωμένα βαρκάκια και drones

Επίδειξη παρακολούθησης της ποιότητας του νερού στην με μη επανδρωμένα βαρκάκια και drones έγινε σήμερα το πρωί από υπευθύνους της ΕΥΔΑΠ που διαθέτουν την ανάλογη τεχνογνωσία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιούν σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και άλλα επιστημονικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας, Ιφιγένεια Κάγκαλου, πρόκειται για καιτονόμα παρακολούθησης της ποιότητας του νερού. «Η παρακολούθηση αυτή συμπληρώνει τον κλασικό τρόπο με καινούργια μηχανήματα, drones, βαρκάκια με εξοπλισμό και γίνεται παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων. Τα στέλνονται ηλεκτρονικά σε ένα report center που μπορεί να είναι ο Φορέας».

Εξήγησε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα ανοιχτό εργαστήριο, στο οποίο στελέχη της ΕΥΔΑΠ που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν αναπτύξει λογισμικό ενημερώνουν και εκπαιδεύουν τους υπευθύνους του φορέα. «Εμείς ως Φορέας διαχείρισης θεωρούμε πως η καιτονόμα τεχνολογία θα συμπληρώσει τον παραδοσιακό έλεγχο που κάνουμε εμείς. Είναι εντυπωσιακό το θέαμα να βλέπεις βαρκάκι που κινείται χωρίς οδηγό και συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του νερού και εμείς τα επεξεργαζόμαστε. Εξοικονομείται κόστος σε  ανθρώπινους πόρους και μιλάμε για μια τεχνολογία αιχμής που είναι ακριβέστατη», εξήγησε η κ. Κάγκαλου.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι είναι δυνατή η τηλεματική παρακολούθηση σε σταθερή βάση και συνεχόμενα, για  εξέταση συγκεκριμένων παραμέτρων. «Αυτό απαιτεί άνθρωπο στην ακτή με ένα τηλεχειριστήριο που θα παρακολουθεί και θα οδηγεί αυτό το αυτόνομο όχημα, όπως και τα drones. Θα δούμε το κόστος και πως θα αξιοποιηθούν» είπε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

  • Ι.Σ.Θ.:Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων κατά την διάρκεια της πανδημίας από τις Νοσοκομειακές Μονά… - https://t.co/v9ASgmCbKB -

"Αλιεύοντας" την είδηση