Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / ΣΠΟΡ / Ο «17ος Ρήγειος Δρόμος» την Κυριακή στο Βελεστίνο
Ο «17ος Ρήγειος Δρόμος» την Κυριακή στο Βελεστίνο

Ο «17ος Ρήγειος Δρόμος» την Κυριακή στο Βελεστίνο

Τον «17ο Ρήγειο Δρόμο» την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στο Βελεστίνο   συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Γυμναστικός Βελεστίνου, ο Δρομέων Υγείας Βόλου, ο Σύλλογος Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου και η – Περιφερειακή Ενότητα και Σποράδων.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί θεσμό ο αγώνας «Ρήγειος Δρόμος», ο οποίος πραγματοποιείται τα τελευταία 16 χρόνια και προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών, ενώ συμμετέχουν δρομείς και σύλλογοι από όλη την Μαγνησία.

Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το Νομό από πολιτιστική και αθλητική άποψη αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και να γνωρίσουν από κοντά τις   της περιοχής.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές:

Στην πρώτη (και μεγαλύτερη) διαδρομή 7.600 μ. με εκκίνηση από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου και τερματισμό έμπροσθεν του Δημαρχείου στο Βελεστίνο, θα συμμετέχουν γεννηθέντες από το έτος 2002 και μεγαλύτεροι.

Στη δεύτερη διαδρομή 2.000 μ. με εκκίνηση από την Υπέρεια Κρήνη και τερματισμό έμπροσθεν του Δημαρχείου στο Βελεστίνο, συμμετέχουν γεννηθέντες από 2003-2007.

Στην τρίτη διαδρομή 400 μ. με εκκίνηση από τον ανδριάντα του Ρήγα Φεραίου και τερματισμό στο , συμμετέχουν γεννηθέντες 2008-2009.

 

Στην τέταρτη διαδρομή 200 μ. με εκκίνηση από το 1ο και τερματισμό στο , συμμετέχουν γεννηθέντες 2010-2012.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «Η και Σποράδων στηρίζει ακόμη μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, τον Ρήγειο Δρόμο, που είναι θεσμός για την περιοχή του Βελεστίνου. Στηρίζουμε έμπρακτα αθλητικές, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τόσο στην Ηπειρωτική, όσο και τη Νησιωτική Μαγνησία, προσελκύοντας επισκέπτες, κάτι που είναι προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση