Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι
Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι

Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι

έο δρόμο για τη σύνδεση του οικισμού Βένετου με την Κουλούρι κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφορά την κατασκευή νέου ύ μήκους 2,2 χλμ.

«Σε συνεργασία με την αεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας , ενισχύουμε την και κατασκευάζουμε ένα νέο δρόμο για τη σύνδεση του οικισμού του Βένετου με την Κουλούρι» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αν και η αρμοδιότητα του ανήκει στον Δήμο ικανοποιούμε τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής, με χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και παράλληλα συντηρούν θέσεις εργασίας».

Το έργο

Η νέα χάραξη ακολουθεί τον «διάδρομο» της υφισταμένης οδού με την οποία ταυτίζεται οριζοντιογραφικά κατά τμήματα, ενώ σε άλλα βελτιώνει την υφισταμένη χάραξη. Θα γίνει διαπλάτυνση από ανάντη της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 5,00 μ και έρεισμα πλάτους 0,50 μ. ή επενδεδυμένη τάφρος.

Οι εργασίες προβλέπουν:

• Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων.

• Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου

• Κατασκευή σωληνωτών εσωτερικής διαμέτρου Φ 100 εκ.

• Εργασίες οδοστρωσίας με κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.

• Ασφαλτικές εργασίες με ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση