Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι
Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι

Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι

Νέο δρόμο για τη σύνδεση του οικισμού Βένετου με την παραλία Κουλούρι κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφορά την κατασκευή νέου δρόμου ύ μήκους 2,2 χλμ.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ενισχύουμε την οδική ασφάλεια και κατασκευάζουμε ένα νέο δρόμο για τη σύνδεση του οικισμού του Βένετου με την παραλία Κουλούρι» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αν και η αρμοδιότητα του δρόμου ανήκει στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ικανοποιούμε τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής, με χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και παράλληλα συντηρούν θέσεις εργασίας».

Το έργο

Η νέα χάραξη ακολουθεί τον «διάδρομο» της υφισταμένης οδού με την οποία ταυτίζεται οριζοντιογραφικά κατά τμήματα, ενώ σε άλλα βελτιώνει την υφισταμένη χάραξη. Θα γίνει διαπλάτυνση από ανάντη της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 5,00 μ και έρεισμα πλάτους 0,50 μ. ή επενδεδυμένη τάφρος.

Οι εργασίες προβλέπουν:

• Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων.

• Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου

• Κατασκευή σωληνωτών εσωτερικής διαμέτρου Φ 100 εκ.

• Εργασίες οδοστρωσίας με κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.

• Ασφαλτικές εργασίες με ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση