Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Νέα πνοή για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Νέα πνοή για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Νέα πνοή για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Μεγάλο το ενδιφέρον των γονιών κι φέτος για τη συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς και για την εγγραφή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς υ και Ριζομύλου, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται.

Όσoν αφορά τους παιδικούς σταθμούς, σε καθημερινή βάση υπάρχει επι του Νομικού Προσώπου, ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία των παιδικών, η άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν και η μέγιστη παροχή υπηρεσιών.

Σχετικά με τις δομές των ΚΔΑΠ, οι ηλικίες που απασχολούνται ξεκινούν από 5 έως και 12 ετών.

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών περιλαμβάνει καθημερινά τις εξής δραστηριότητες:

 1. Ρομποτική, μία νέα δραστηριότητα που προστέθηκε τη φετινή χρονιά
 2. Αθλητικές Δραστηριότητες
 3. Εικαστικά- Επιτραπέζια Παιχνίδια
 4. Μουσική
 5. Μοντέρνος-Σύγχρονος Χορός
 6. Παιδαγωγικά Παιχνίδια
 7. Ενίσχυση Μάθησης σε όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθημερινά σε όλες τις δραστηριότητες δίχως περιορισμό και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Nα αναφερθεί ότι τόσο στους παιδικούς όσο και στα ΚΔΑΠ διοργανώνονται συνεχώς ενημερώσεις για τους και τους εκπαιδευτικούς με την παρουσία παιδοψυχολόγων και διατροφολόγων, με τους οποίους υπάρχει άμεση συν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι προσπάθειες και οι δημιουργίες των παιδιών που πραγματοποιούνται στις δομές των ΚΔΑΠ κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάζονται σε ειδικές στο τέλος κάθε έτους υπό την επιμέλεια των αντίστοιχων παιδαγωγών.

Ο νέος πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ρήγα Φεραίου Χρήστος Σπαθής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζοντας τη μέχρι πρότινος αξιόλογη προσπάθεια δραστηριότητας και παραγωγής έργου του νομικού πρόσωπου στο πολύ σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι των παιδιών του δήμου μας, ενισχύσαμε τις δομές των ΚΔΑΠ με νέες δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-παιδαγωγών, να έρθουν σε επαφή με νέα αντικείμενα, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν τις αξίες της συλλογικότητας και της συνς.

Παρέχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Ευχαριστούμε τους για τη συνεργασία και την πολύ μεγάλη ανταπόκριση έως τ, καθώς ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα συνεχώς αυξάνεται και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

Στόχος μας μακροπρόθεσμα είναι η ένταξη νέων δραστηριοτήτων στις δομές των ΚΔΑΠ, με γνώμονα πάντα το όφελος των παιδιών».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Dark Mode

  "Αλιεύοντας" την είδηση