Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ν. Παπαπέτρου: Η Μονή Φλαμουρίου δεν έχει κανένα εμπράγματο δικαίωμα στις γεωργικές και αστικές εκτάσεις
Ν. Παπαπέτρου: Η Μονή Φλαμουρίου δεν έχει κανένα εμπράγματο δικαίωμα στις γεωργικές και αστικές εκτάσεις

Ν. Παπαπέτρου: Η Μονή Φλαμουρίου δεν έχει κανένα εμπράγματο δικαίωμα στις γεωργικές και αστικές εκτάσεις

Ο νομικός ίκος Πππέτρου που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή  και εκπροσωπεί μερίδα κατοίκων του Κεραμιδίου και του Βενέτου,  ξεκαθαρίζει ότι η δεν έχει κανένα εμπράγματο δικαίωμα στις γεωργικές και αστικές εκτάσεις των περιοχών Κεραμιδίου και Βενέτου-θέμα λυμένο εδώ και χρόνια- και φυσικά κανένα δικαίωμα να τις δηλώσει στο Κτηματολόγιο.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλα αυτά είναι δεδομένα και εκφράζει την απορία του πως προέκυψε το θέμα λέγοντας: «Αυτό που ζητούμε από τη Μονή, είναι να μην αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα των κατοίκων».

Ο κ. Παπαπέτρου, μιλώντας στην ξεκαθάρισε ότι οι είναι απολύτως νόμιμοι καθώς έχουν νόμιμα δικαιώματα κυριότητας που ανατρέχουν στο απώτατο παρελθόν. Οι δεν ζητούν τίποτα γιατί δεν έχουν να διεκδικήσουν κάτι ενώ δεν αμφισβητούν την κυριότητα της μονής επί των δασικών εκτάσεων.

«Διάβασα με προσοχή τις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Αναφέρθηκε σε δικαιώματα ς. Δεν τίθεται θέμα δικαιωμάτων ς, αλλά δικαιωμάτων κυριότητας, πλήρους κυριότητας των κατοίκων. Και αναφέρεται επίσης και σε θέματα μονιμότητας από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το εμπράγματο δικαίωμα είναι μόνιμο, δεν αμφισβητείται από κανένα. Αν δεν πουληθεί το ακίνητο είναι ιδικό μου.

Αναφορικά με τη νομιμότητα τώρα: Το εμπράγματο δικαίωμα της κυριότητας είναι νόμιμο. Άρα αυτά στα οποία αναφέρθηκε είναι δεδομένα. Αυτό ζητούμε από τη Μονή, να μην αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα των κατοίκων».

Ειπώθηκε από τον κ. Ιγνάτιο σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε γιατί προέκυψε τώρα το θέμα και απάντησε λόγω Κτηματολογίου. Όπως εξηγεί ο κ. Παπαπέτρου, είναι εσφαλμένη η άποψη ότι η Μονή έχει κάποια δικαιώματα επί των γεωργικών εκτάσεων. «Σας απαντώ, δεν έχει. Αυτό είναι το ζήτημα. Το θέμα αυτό είναι λυμένο εδώ και χρόνια»

Σε ό,τι αφορά τις δασικές εκτάσεις οι οποίες αποτέλεσαν και αντικείμενο αμφισβήτησης με το ελληνικό δημόσιο, κρίθηκαν με δικαστική απόφαση από το 1922 υπέρ της Μονής. «Και αυτό δεν είναι θέμα αμφισβητούμενο. Δεν βγήκε ποτέ κάποιος από τους κατοίκους να διεκδικήσει το δάσος. Δεν είχαν αντιδικία οι κάτοικοι με τη μονή, αλλά η μονή με το ελληνικό δημόσιο.

Η μονή ποτέ δεν άσκησε καμία αγωγή εναντίον των κατοίκων για τις γεωργικές ή τις αστικές εκτάσεις. Μου κάνει εντύπωση που τίθεται τώρα το ζήτημα με αυτό τον τρόπο», τονίζει ο κ. Παπαπέτρου.

Τέλος επισημαίνει ότι δεν έχει κανένα νόημα να εμπλακεί η Ιερά Μονή σε μία διαδικασία διαπραγματεύσεων επί δικαιωμάτων που δεν έχει. «Εγώ δεν είμαι δημοτικός άρχοντας, αναφέρομαι στον εαυτό μου και σε όσους μου έχουν δηλώσει ότι μπορώ να τους αντιπροσωπεύσω. Δεν τίθεται επαναλαμβάνω θέμα διαπραγμάτευσης. Οι αγρότες στην πλειοψηφία τους, ήδη έχουν δηλώσει τις εκτάσεις στο κτηματολόγιο, έχουν συμβόλαια, έχουν κάνει συμβάσεις, έχουν πληρώσει φόρους διαβιβάσεων,  έχουν πάρει επιδοτήσεις κ.ά.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση