Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Μιλώντας για την άνοια στο Βελεστίνο
Μιλώντας για την άνοια στο Βελεστίνο

Μιλώντας για την άνοια στο Βελεστίνο

 

Στην Πλατεία Ρολογιού, απέναντι από τα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου , στις 16/9/2020 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική από τις κοινωνικές δομές του δήμου (εργαζομένους του Κέντρου κοινότητας και του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι) με προσκαλεσμένους τους ειδικούς επαγγελματίες του ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΣΥΕΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία από τους επαγγελματίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης,  Μπαχλαβά Εύα – νευρολόγο,  Αποστολίνα νσταντίνα – ψυχολόγο και κ. Τσιαμασφύρη Αίγλη – κοινωνική λειτουργό και διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Το Νέο Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Σκοπός της παραπάνω ς η συνεχιζόμενη συνεργασία των κοινωνικών δομών του Δήμου μας για μια δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης επαγγελματιών – φροντιστών, καθώς και έγκαιρης ανίχνευσης συμπτωμάτων μέσω ειδικών τέστ που μπορούν να γίνονται από τους υπευθύνους του ειδικού κέντρου για το Αλτσχάιμερ.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου , Αντωνία Χασιώτη δήλωσε: «Ευχαριστούμε   τους ειδικούς για την ενημέρωση και όλους όσοι συμμετείχαν στην   παρουσίαση, τον Απ. Παπατόλια, δημοτικό σύμβουλο, την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγ. Γεωργίου,  Γκουρίτσα Ράνια, τον τοπικό σύμβουλο Καναλίων,   Δημήτρη Τσούκα, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου,  Ευγενία Λαϊτσου, την πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών, Γούση Σταυρούλα, παλιούς συναδέλφους του χώρου υγείας και όσους δημότες παρευρέθησαν.

Ας κρατήσουμε από τους ομιλητές τις στρατηγικές πρόληψης:  ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΣΩΣΤΗ ΔΙΑ, ΚΟΙΝΟΝΟΙΚΟΠΟΙΗΣΗ , ΧΟΡΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΑΡΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Ας νοιαστούμε για τους φροντιστές και ας να τους εκπαιδεύσουμε για το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων στο περιβάλλον του ασθενή με άνοια.

Άμεσα θα προγραμματιστεί η διενέργεια των ειδικών διαγνωστικών τέστ για τους δημότες μας σε συνεργασία με το ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΣΥΕΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ.”

.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση