Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Μελέτη για την ασφαλή λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας
Μελέτη για την ασφαλή λειτουργία  του ταμιευτήρα της Κάρλας

Μελέτη για την ασφαλή λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας

Υπογράφεται ύψους 318.222 ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη 4 εκατ. στην περιοχή για την ορθή διαχείριση του νερού

Σε εξειδικευμένη μελέτη για την εύρυθμη λειτουργία του ταμιευτήρα της λίμνης Κάρλα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το επόμενο διάστημα ο Θεσσαλίας υπογράφει τη του έργου «Υποστηρικτικές Μελέτες για την έγκριση από τη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων του Ταμιευτήρα Κάρλας», προϋπολογισμού 318.222 ευρώ.

Η μελέτη πρόκειται να καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό Ασφάλειας Φραγμάτων, εναρμονίζοντας τη λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας με τη σύγχρονη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφαλείας Φραγμάτων (ΚΑΦ) η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποβάλλει στη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων (ΔΑΦ) μελέτες για:
-την υλοποίηση γεωτεχνικών και τοπογραφικών εργασιών υπαίθρου,
-καθορισμό Φορέα Λειτουργίας Φράγματος (ΦΛΦ),
-σχέδιο παρακολούθησης για το σύνολο των στοιχείων, οδηγιών και δράσεων που απαιτούνται για την της συμπεριφοράς του φράγματος,
-Σχέδιο Αντιμετώπισης Επικινδύνων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ),
-Εγχειρίδιο Λειτουργίας και Συντήρησης και
-Μητρώο Φράγματος.

«Προχωράμε στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την εύρυθμη λειτουργία των έργων στη Λίμνη Κάρλα» δηλώνει ο Θεσσαλίας . «Εναρμονίζουμε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με την κείμενη νομοθεσία και συνεχίζουμε τα στη λίμνη. Έχουμε σε εξέλιξη ύψους 4 εκατ. ευρώ για την ορθή διαχείριση του νερού, τον καθαρισμό των συλλεκτήρων, την καλύτερη ροή των νερών, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την ηλεκτρονική παρακολούθηση και φύλαξη των δομών της λίμνης. Όπου υπάρχουν προβλήματα επεμβαίνουμε. Κάνουμε την Κάρλα πιο λειτουργική, πιο ασφαλή, πιο χρήσιμη στους αγρότες και τη . Και αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται σωστή διαχείριση, συνεργασία και συνέργεια όλων για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

  • Σύλληψη 30χρονου με αεροβόλο σε πάρκο του Βόλου - https://t.co/HkZXVVktEv -

"Αλιεύοντας" την είδηση