Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Μειωμένη έως μηδενική παραγωγή αμυγδάλων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Μειωμένη έως μηδενική παραγωγή αμυγδάλων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μειωμένη έως μηδενική παραγωγή αμυγδάλων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σε δεινή κατάσταση έχουν περιέλθει οι του Δήμου βλέποντας τη φετινή σοδειά τους να βαίνει μειούμενη έως μηδενική, ενώ η Δημοτική Αρχή και ο Δήμος ξεκινούν ενέργειες προκειμένου να τύχει στήριξης ο κλάδος των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου.

Ειδικότερα, ο Δήμος , κατόπιν ς από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καναλίων, απευθύνθηκε στο υποκατάστημα ΕΛΑ ς για το πρόβλημα με τη φετινή παραγωγή αμυγδάλων και ζητεί εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή Καναλίων – Κερασιάς, καθώς και σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου, που δυστυχώς προβλέπεται πολύ μειωμένη, έως και μηδενική σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Δήμος Ρήγα ου συνεχίζει τις ενέργειες προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί η περιοχή σε κάποιο Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται επαφές με γειτονικούς Δήμους για αξιολόγηση του προτος σε επίπεδο νομού, όπως απαιτείται για τέτοιου είδους προγράμματα, με επιστημονικούς φορείς ().

Επίσης το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 19 Απριλίου και η απόφαση θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση