Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»
Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»

Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»

 

Το που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο επισκέφθηκε σήμερα ο Μαγνησίας του – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος  για να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών.

Συναντήθηκε με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας  Σαρηγιάννη Φανή και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας Γατή Ιωάννη, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι για την ομαλή διενέργεια του εμβολιαστικού εγχειρήματος και συζήτησαν για τη στελέχωση, τον εφοδιασμό με εμβόλια και την προσέλευση των πολιτών.

Ο , με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που μας βρίσκει σε συνθήκες πανδημίας και μεσούντος του τρίτου σφοδρού κύματος επεσήμανε ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε τον κόσμο, τις οικονομίες, τις συνθήκες εργασίας, αλλά και την κοινωνική μας συμπεριφορά και υπενθύμισε ότι βάση της κανονικότητας και της ομαλότητας της ζωής μας αποτελεί το ύψιστο αγαθό της ς.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία. Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε ασφυκτική πίεση, οι δεν επαρκούν για τους ασθενείς, και δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει καθημερινά. Οι άνθρωποι του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κράτησαν παλληκαρίσια τις δημόσιες δομές ς όρθιες, αλλά μόνοι τους δεν μπορούν να κερδίσουν τη μάχη και να μας βγάλουν από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση» ανέφερε ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξοπλισμό και υποδομές και να επιστρατεύσει σε αυτή την κοινή μάχη όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας με επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Είναι αναγκαία η επιτάχυνση των εμβολιασμών για να πετύχουμε ταχύτερα συλλογική ανοσία και να σωθούν ανθρώπινες ζωές και η ενσωμάτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας.

Τα self-test είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο για τον επιδημιολογικό έλεγχο και την ιχνηλάτηση, όμως έστω και τώρα, μετά από 1 χρόνο, η κυβέρνηση θα πρέπει να στραφεί  σε μαζικά μοριακά και rapid test, μετά από συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

«Παλεύοντας να κερδίσουμε το στοίχημα της πανδημίας δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την με αριθμούς» τόνισε ο .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση