Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»
Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»

Μεϊκόπουλος: «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς»

 

Το που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος  για να ενημερωθεί για την των εμβολιασμών.

Συναντήθηκε με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας  Σαρηγιάννη Φανή και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Μαγνησίας Γατή Ιωάννη, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι για την ομαλή διενέργεια του εμβολιαστικού εγχειρήματος και συζήτησαν για τη στελέχωση, τον εφοδιασμό με και την προσέλευση των πολιτών.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, με αφορμή την φετινή που μας βρίσκει σε συνθήκες πανδημίας και μεσούντος του τρίτου σφοδρού κύματος επεσήμανε ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε τον κόσμο, τις οικονομίες, τις συνθήκες εργασίας, αλλά και την κοινωνική μας συμπεριφορά και υπενθύμισε ότι βάση της κανονικότητας και της ομαλότητας της ζωής μας αποτελεί το ύψιστο αγαθό της υγείας.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία. Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε ασφυκτική πίεση, οι δεν επαρκούν για τους , και δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει καθημερινά. Οι άνθρωποι του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κράτησαν παλληκαρίσια τις δημόσιες δομές υγείας όρθιες, αλλά μόνοι τους δεν μπορούν να κερδίσουν τη μάχη και να μας βγάλουν από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξοπλισμό και υποδομές και να επιστρατεύσει σε αυτή την κοινή μάχη όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας με επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Είναι αναγκαία η επιτάχυνση των εμβολιασμών για να πετύχουμε ταχύτερα συλλογική ανοσία και να σωθούν ανθρώπινες ζωές και η ενσωμάτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας.

Τα self-test είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο για τον επιδημιολογικό έλεγχο και την ιχνηλάτηση, όμως έστω και τώρα, μετά από 1 χρόνο, η κυβέρνηση θα πρέπει να στραφεί  σε μαζικά μοριακά και rapid test, μετά από συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

«Παλεύοντας να κερδίσουμε το στοίχημα της πανδημίας δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να μετράμε την ανθρώπινη ζωή με αριθμούς» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση