Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε Κεραμίδι και Καμάρι
Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε Κεραμίδι και Καμάρι

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε Κεραμίδι και Καμάρι

Μαθήματα παροχής Πρώτων Βοηθειών στο Καμάρι, διοργανώθηκαν από το Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων – Εθελοντική Διασωστική ομάδα του Νομού Μαγνησίας για τούς κατοίκους της Κοινότητας Κεραμιδίου, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ, μέχρι 8.30 μ.μ. στην Παραλία Καμαρίου

Οι ανταποκρίθηκαν και παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την στις πρώτες βοήθειες, οι εκπαιδευτές κατάφεραν να κεντρίσουν ακόμη και των μικρών παιδιών το ενδιαφέρον συμμετέχοντας ενεργά.

Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας,  Παλληκάρης Δημήτριος, η   Βλασταρίδου Ντίνα, τοπική σύμβουλος και του ΚΕΠ υγείας, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, οι του Κεραμιδίου, καθώς και όσοι λουόμενοι παραβρίσκονταν στη παραλία.

Όλοι ήταν γνώστες της αξίας των πρώτων βοηθειών και κυρίως οι κάτοικοι, αφού ζουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή από κάθε υγειονομική μονάδα .

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη αναφέρει χαρακτηριστικά : «Σκοπός μας είναι ο να τοποθετήσει εξωτερικό απινιδωτή σε περιοχές, όπως το Κεραμίδι, και για αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με ανάλογες δράσεις την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και τη δημιουργία ομάδας που θα εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει όταν παραστεί ανάγκη.

Η γνώση πρώτων βοηθειών σώζει ζωές. Η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τη ζωή των μελών της οικογένειάς μας, όσο και των συνανθρώπων μας. Το καλύτερο αντίδοτο στον πανικό είναι η γνώση και η κατάλληλη εκπαίδευση. 

Ευχαριστούμε όλοι την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς και τον Τσιρούνη Παναγιώτη για την παρουσίαση».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση