Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου 
Ματαιώνεται  λόγω COVID-19  το παζάρι Βελεστίνου 

Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου 

 

 Το παζάρι του υ ακυρώνεται για ακόμη μία χρονιά λόγω της συνεχόμενης υγειονομικής ς που πλήττει την χ μας. Tην ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού του ΒΕΛΕΣΤΊΟΥ , τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ανακοινώνει ο ΉΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

Παρά την επιθυμία και τη βούληση της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί φέτος το Παζάρι και τη δρομολόγηση των πρώτων σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά των υπηρεσιών, οι τελευταίες εξελίξεις με την άνοδο των κρουσμάτων και κυρίως οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για έναρξη του νέου κύματος της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες, δεν επιτρέπουν ούτε φέτος τη διεξαγωγή του . Συνεπώς αποφασίστηκε μετά από πρόταση του δημάρχου Ρήγα ου Δημήτρη ασίκα με ομόφωνη την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου να ματαιωθεί το παζάρι με στόχο την της δημόσιας υγείας από την πανδημία, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και σχετικές ενημερώσεις των επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων όσον αφορά την πορεία της πανδημίας από τον COVID-19.

Το παζάρι του Βελεστίνου μετρά πολλά χρόνια ς καθώς είχε δημιουργηθεί το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομ της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής κι έναν ζωντανό οικονομικό και κοινωνικό θεσμό που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους.

Το αίσθημα ευθύνης του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής όμως δεν επιτρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των Δημοτών καθώς δεν μπορεί να παραβληθεί η επιστημονική εκτίμηση για την πιθανή εκδήλωση δεύτερου κύματος κρουσμάτων σύμφωνα με την επικρατούσα κατάσταση.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση