Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Λίνα Μενδώνη: «Θετικό το Υπουργείο στην ανάδειξη του «Μυλοτοπίου» στο Δ. Ρήγα Φεραίου»
Λίνα Μενδώνη: «Θετικό το Υπουργείο στην ανάδειξη του «Μυλοτοπίου» στο Δ. Ρήγα Φεραίου»

Λίνα Μενδώνη: «Θετικό το Υπουργείο στην ανάδειξη του «Μυλοτοπίου» στο Δ. Ρήγα Φεραίου»

 

Η υφυπουργός Ζέττα Μακρή επισκέφθηκε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο της, την Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους, ήταν η ευρύτερη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού σε θέματα πολιτιστικής εκπαίδευσης.

Οι κ.κ. Μενδώνη και Μακρή, με κοινό προσανατολισμό την άμεση μαθητριών, και εκπαιδευτικών στα τεκμήρια πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι, αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες για την εδραίωση της συνέργειας των υπουργείων.

«Παρόλο που η πανδημία έχει σταθεί εμπόδιο στις διά ζώσης επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και άλλους χώρους Πολιτισμού, σκοπός μας είναι η παρότρυνση της εκπαιδευτικής κοινότητας για συμμετοχή σε προγράμματα προαγωγής και ανάπτυξης της καλλιτεχνικής παιδείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κίνητρα για γνωριμία και διάδραση με τις τέχνες, ερεθίσματα για ενασχόληση με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα στα είναι, μεταξύ άλλων, η βάση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, στην οποία προσβλέπουμε» είπε η Υφυπουργός Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Μακρή ενημερώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού για την πορεία του φακέλου, που έχει καταθέσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με θέμα την ανάδειξη του σημερινού εγκαταλελειμμένου «Μυλοτοπίου» σε πολιτισμικό τοπίο.

Η κ. Μενδώνη γνωστοποίησε στην κ. Μακρή τις, μέχρι τώρα, οδηγίες της προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, βάσει των οποίων θα προβεί στις ανάλογες κινήσεις προς την ικανοποίηση του αιτήματος.

«Εξέφρασα στην υπουργό Πολιτισμού τις προσωπικές μου ευχαριστίες για το ενεργό ενδιαφέρον της, σχετικά με το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που άπτεται των αρμοδιοτήτων της.

Η αποκατάσταση του συνόλου των συγκροτημάτων των παλιών υδροκίνητων εργαστηρίων και των μύλων του Βελεστίνου, θα αναδείξει όλα αυτά τα αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής τεχνολογίας σε ένα πολιτισμικό τοπίο διαχρονικού ενδιαφέροντος».

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση