Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Κυβερνητικά έργα και παρεμβάσεις για τις υποδομές, τους αγρότες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για το Δήμο Ρήγα Φεραίου
Κυβερνητικά έργα και παρεμβάσεις για τις υποδομές, τους αγρότες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για το Δήμο Ρήγα Φεραίου

Κυβερνητικά έργα και παρεμβάσεις για τις υποδομές, τους αγρότες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για το Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

 

Τον Δήμο Ρήγα Φεραίου επισκέφτηκε την Τετάρτη 12 Απριλίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής ς με τη Νέα Δημοκρατία,  .

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό επισκέφτηκε αρχικά το Κεραμίδι, όπου πραγματοποίησε μαζί με τη δημοτική αρχή στα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης του κεντρικού παραδοσιακού δρόμου. Ακολούθησαν επισκέψεις σε και Ριζόμυλο, ενώ το απόγευμα ο κ. συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα του Δήμου στο , όπου παρουσίασετο κυβερνητικό έργο κατά την τελευταία τετραετία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο  Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Επισκέφθηκα τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, παραγωγικούς και πολίτες για το έργο της Κυβέρνησης στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της θητείας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησαν αρκετά έργα και παρεμβάσεις, είτε για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, είτε για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Παράλληλα, η Κυβέρνηση στήριξε τα εισοδήματα των νοικοκυριών, των επιχειρηματιών και των αγροτών της περιοχής σε δύσκολες στιγμές, από την κρίση της πανδημίας και την ενεργειακή κρίση, μέχρι την εκδήλωση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην πρωτογενή παραγωγή.

Μεταξύ άλλων, κατά την περίοδο 2019-2023 έχουν χορηγηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών περίπου 15,1 εκατ. ευρώ μέσα από τα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης” και “Φιλόδημος ΙΙ”, αλλά και μέσα από έκτακτες χρηματοδοτήσεις. Εξ αυτών, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ αφορά έργα αποκατάστασης και πρόληψης από φυσικές καταστροφές σε σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμου. Παράλληλα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εγκρίνει άλλο 1 εκατ. ευρώ για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο και , ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εγκρίνει επίσης την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργων αποκατάστασης ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία “Αθηνά” σε υδατορέματα στις περιοχές Αγ. Ιωάννη, Κεραμιδίου και Καμαρίου.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, άλλωστε, έχει σημαντικό ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό ώστε να εξελιχτεί η σε διαμετακομιστικό κόμβο με διεθνή εμβέλεια. Προχωρούν οι διαδικασίες για μία μελέτη από τον ΟΣΕ για μία νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα ξεκινά από τη βιομηχανική περιοχή του Αλμυρού, θα έχει στάσεις στον Αλμυρό, στο πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στην περιοχή μεταξύ Μικροθηβών και Νέας Αγχιάλου, στο Αερινό, και θα ενώνεται με το υπόλοιπο δίκτυο στον κόμβο Λατομείο. Παράλληλα, από την περίοδο που υπηρετούσα ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους παράγοντες και τον Δήμο, έχουμε τρέξει τις διαδικασίες και έχει παραδοθεί η μελέτη της ΕΤΒΑ για να κατασκευαστεί ένα εμπορευματικό κέντρο στο Αερινό και μία βιο-οικονομική ζώνη στον Άγιο Γεώργιο. Παράλληλα, σημαντική ήταν και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των καλλιεργειών της περιοχής, τόσο μέσα από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, όσο και μέσα από ειδικά σχήματα όπως προχωρά τώρα για τα αμύγδαλα της ευρύτερης περιοχής των Καναλίων και για τα αχα.

Συμπερασματικά, λοιπόν, κατά την τελευταία τετραετία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε δίπλα στους πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υλοποιώντας αναπτυξιακά έργα, εντάσσοντας τον Δήμο στον σχεδιασμό για να μετατραπεί η Μαγνησία διαμετακομιστικό κέντρο με διεθνή εμβέλεια και φυσικά στηρίζοντας τα εισοδήματα των αγροτών σε περιόδους ανάγκης. Με μία ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια προσήλωση».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση