Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Κλειστός ο ανισόπεδος κόμβος Βελεστίνου
Κλειστός ο  ανισόπεδος κόμβος Βελεστίνου

Κλειστός ο ανισόπεδος κόμβος Βελεστίνου

Ο ολικός αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Αυτοκινητόδρομου, στην κατεύθυνση από Βόλο προς Αθήνα, του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου θα υφίσταται από 30/1/2018 ημέρα Τρίτη έως 31/1/2018 ημέρα Τετάρτη και καθ’ όλο το 24ωρο , με την προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων «Περί κοινή ησυχίας» και «Περί Κυριακής Αργίας» , με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αποσκοπώντας στην ομαλή εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή του Πλευρικού Σταθμού Διοδίων του κλάδου εισόδου Βόλος- Αθήνα στην περιοχή του Α/Κ Βελεστίνου (Χ.Θ.314+020) καθώς και στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται ως ακολούθως:

Τα κινούμενα οχήματα με κατεύθυνση από Βόλο προς Αθήνα, τα οποία λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κινούνται ήδη στην παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας, με εφαρμογή κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης, θα εξακολουθούν να κινούνται επί της παράπλευρης οδού και μετά την ισόπεδη διασταύρωση στο ύψος του στρατοπέδου ΠΕΒ και θα καταλήγουν μέσω της Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας στην νότια είσοδο του Α/Κ Βελεστίνου με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Επίσης αποφασίζεται η σταδιακή μείωση του ορίου ταχύτητας επί του Αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή των έργων στα 80χλμ./ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών και η σταδιακή μείωση του ορίου ταχύτητας επί της Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας με κατεύθυνση τπςο τον Α/Κ Βελεστίνου στην περιοχή των έργων στα 60χλμ./ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό μελέτη, την ισχύουσα Νομοθεσία, την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής και τα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, ανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγής της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο την περιοχή των εκτελούμενων έργων , όσο και κατά μήκος της εναλλακτικής διαδρομής. Επιπλέον , οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες με κάθε πρόσφορο μέσο (Μ.Μ.Ε., ιστότοπό της, εισπράκτορες διοδίων κλπ) για την εκτέλεση των εργασιών και την ύπαρξη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ.502/9-7-2003 Υπ. Απόφαση [Β΄/946/2003]), οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3542/2007 (Α-50).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

  • Κ. Παπανάτσιου: Στη Βουλή ερωτήματα σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο… - https://t.co/phMHXet24H -

  • Συνάντηση Δ.Σ. του Δι.Κε.Πρ.Ε. με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και την υφυπουργό Υγείας #ΔΙΚΕΠΡΕ - https://t.co/Gnn64RnNhy -

"Αλιεύοντας" την είδηση