Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το ίτημ αποζημίωσης των δενδροκαλλιεργητών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τις απώλειες στην καρποφορία, προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων  Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας ς  νσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά βασίζεται σε του δηµάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, σύμφωνα με την οποία καταγράφονται σημαντικές σε αχλαδιές και αµυγδαλιές, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το πρώτο εξάµηνο του 2020.

Δεδομένου ότι οι του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν πληγεί επανειλημμένα από τα τελευταία χρόνια, ο κ. Νασίκας ζητεί να διερευνηθεί η δυνατότητα κάλυψης των φετινών απωλειών από χρηματοδοτικό πρόγραμμα, επικαλούμενος και τον καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου ς  Γ. Νάνο.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάσει τη δυνατότητα ικανος του αιτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση