Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το αίτημα αποζημίωσης των δενδροκαλλιεργητών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τις απώλειες στην καρποφορία, προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων  Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά βασίζεται σε επιστολή του δηµάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, σύμφωνα με την οποία καταγράφονται σημαντικές ζημιές σε αχλαδιές και αµυγδαλιές, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το πρώτο εξάµηνο του 2020.

Δεδομένου ότι οι παραγωγοί του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν πληγεί επανειλημμένα από ζημιές τα τελευταία χρόνια, ο κ. Νασίκας ζητεί να διερευνηθεί η δυνατότητα κάλυψης των φετινών απωλειών από χρηματοδοτικό πρόγραμμα, επικαλούμενος και τον καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γ. Νάνο.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έλλειψη Εμπιστοσύνης - https://t.co/NBT77meb1l -

  • Έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου - https://t.co/VjstpTkNfb -

  • Παγίδα για τα παιδιά το σπίτι, καθώς μέσα σε αυτό συμβαίνει το 80% των ατυχημάτων - https://t.co/u7pQJ9DUxE -

"Αλιεύοντας" την είδηση