Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το αίτημα ς των δενδροκαλλιεργητών του Δήμου Ρήγα ου, για τις απώλειες στην καρποφορία, προώθησε με του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων  Μ. Βορίδη, ο Μαγνησίας της έας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η βασίζεται σε επιστολή του δηµάρχου Ρήγα ου κ. Δημήτρη ασίκα, σύμφωνα με την οποία καταγράφονται σημαντικές ζημιές σε αχλαδιές και αµυγδαλιές, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το πρώτο εξάµηνο του 2020.

Δεδομένου ότι οι παραγωγοί του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν πληγεί επανειλημμένα από ζημιές τα τελευταία χρόνια, ο κ. Νασίκας ζητεί να διερευνηθεί η δυνατότητα κάλυψης των φετινών απωλειών από χρηματοδοτικό , επικαλούμενος και τον καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  . Νάνο.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση