Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Κων. Μαραβέγιας: Να αποζημιωθούν για τις φετινές ζημιές οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το αίτημα αποζημίωσης των δενδροκαλλιεργητών του Δήμου , για τις απώλειες στην καρποφορία, προώθησε με του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων  Μ. Βορίδη, ο ς της Νέας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η βασίζεται σε επιστολή του δηµάρχου κ. Δημήτρη Νασίκα, σύμφωνα με την οποία καταγράφονται σημαντικές σε αχλαδιές και αµυγδαλιές, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το πρώτο εξάµηνο του 2020.

Δεδομένου ότι οι παραγωγοί του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν πληγεί επανειλημμένα από τα τελευταία χρόνια, ο κ. ζητεί να διερευνηθεί η δυνατότητα κάλυψης των φετινών απωλειών από χρηματοδοτικό πρόγραμμα, επικαλούμενος και τον καθηγητή Δενδροκομίας του Θεσσαλίας  Γ. Νάνο.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση