Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Κλιμάκιο για μετρήσεις νιτρορύπανσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου
Κλιμάκιο για μετρήσεις νιτρορύπανσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Κλιμάκιο για μετρήσεις νιτρορύπανσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Με αφορμή την Αναθεώρηση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας που θέτει σε κίνδυνο να τεθούν εκτός προγράμματος περιοχές του Νομού Μαγνησίας και με δεδομένο ότι η χαρτογράφηση των περιοχών με κακή χημική σύσταση, που περιλαμβάνονται στα διαχειριστικά σχέδια των ευπρόσβλητων στη νιτρορύπανση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, δεν περιλαμβάνει περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα , προκειμένου να καταδείξει την αναγκαιότητα ένταξης του Δήμου στο , ζήτησε από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ειδικό κλιμάκιο να μεταβεί σε περιοχές του εν λόγω Δήμου και να προχωρήσει σε μετρήσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Σύμφωνα με την κα. , με αυτή τη διαδικασία θα διαπιστωθεί η ποιοτική χημική σύσταση του υπόγειου υδροφορέα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κάτι που ενδεχομένως στηρίξει την ένταξή του στο Πρόγραμμα «Μείωση της ρύπανσης νερού από ». Όπως η ίδια τονίζει, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σημερινή χημική κατάσταση του υπόγειου υδροφορέα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κρίνεται απαραίτητο να γίνουν οι μετρήσεις για την πρόληψη της ρύπανσης των υδάτων από τη και την του περιβάλλοντος.

Με την πραγματοποίηση των δειγματοληψιών θα αποκτηθούν αξιόπιστα στοιχεία για την ποιοτική χημική σύσταση του υπόγειου υδροφορέα στην ευπρόσβλητη περιοχή από γεωργικής προέλευσης νιτρορύπανση του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις για τις συγκεντρώσεις σε , νιτρώδη και αμμωνιακές ενώσεις σε δεκαπέντε (15) αγροτικές γεωτρήσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου κατανεμημένες στην ευρύτερη περιοχή, με τη σχετική δαπάνη για την πραγματοποίηση των δειγματοληψιών και αναλύσεων να έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση