Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Καλλιέργειες στο Περίβλεπτο υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω του ακραίου ψύχους
Καλλιέργειες στο Περίβλεπτο υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω του ακραίου ψύχους

Καλλιέργειες στο Περίβλεπτο υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω του ακραίου ψύχους

Την περιοχή του Περίβλεπτου του Δ. Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης ς & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω του ακραίου ψύχους.

Μετά την επίσκεψη, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον διοικητή του   Ανδρέα Λυκουρέντζο, επισημαίνοντας την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν τα ελαιόδεντρα αλλά και την επιτατική ανάγκη για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής κι αποζημίωσης.

Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Όπως καλά γνωρίζετε, την 17η Φεβρουαρίου 2021 επισαν πολικές θερμοες στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες ζημιές στις καλλιέργειες πολλών ελαιοπαραγωγών της ς, εκτός από το ήδη γνωστό σε εσάς πρόβλημα των ελαιόδεντρων του Ν. Πηλίου (σπασίματα κλαδιών) για το οποίο ανταποκριθήκατε άμεσα.

Μετά από επίσκεψή που πραγματοποιήσαμε σήμερα με αρμόδιους υπαλλήλους της Υπηρεσίας στην περιοχή του Περίβλεπτου του Δ. Ρήγα Φεραίου,  ύστερα από αίτημα των παραγωγών της περιοχής, διαπιστώσαμε ότι, επειδή κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία η θερμοα στην περιοχή βρέθηκε στα επίπεδα των -10 βαθμών Κελσίου, οι καλλιέργειες των ελαιόδεντρων της περιοχής καταστράφηκαν ολοκληρωτικά εξαιτίας του παγετού. Συγκεκριμένα έχουν καταστραφεί ελαιοκαλλιέργειες άνω των 300 στρεμμάτων, προκαλώντας τεράστια οικονομική καταστροφή στους παραγωγούς της περιοχής.

Ύστερα από ταχείες και συντονισμένες ενέργειες του Οργανισμού σας, επισκέφθηκε γεωπόνος του την περιοχή περί τα Μαρτίου καταγράφοντας αναλυτικά τις ζημιές και λαμβάνοντας τις σχετικές δηλώσεις από τους πληττόμενους παραγωγούς.

Με την παρούσα επιστολή σας επισημαίνω ότι το πρόβλημα είναι πασιφανές, καθώς τα έχουν «καεί» κατά τα κοινώς λεγόμενα από τον παγετό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν η απογραφή και οι λοιπές προβλεπόμενες διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της περιοχής.

Αποτελεί βασική προτεραιότητα η οικονομική στήριξη των ελαιοπαραγωγών της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και των υπολοίπων περιοχών της , οι οποίοι είδαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών να καταστρέφεται η καλλιέργειά τους, που για την πλειονότητα αυτών αποτελεί το μοναδικό τους εισόδημα.»  

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση