Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Κ.Παπανάτσιου:«Να εξεταστεί το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για ένταξή του στο πρόγραμμα της Νιτρορρύπανσης»
Κ.Παπανάτσιου:«Να εξεταστεί το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για ένταξή του στο πρόγραμμα της Νιτρορρύπανσης»

Κ.Παπανάτσιου:«Να εξεταστεί το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για ένταξή του στο πρόγραμμα της Νιτρορρύπανσης»

H βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου που αφορά στην ένταξη της περιοχής του στο Πρόγραμμα «Μείωσης της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα» (Νιτρορύπανση).

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην του αναφέρει ότι αδικήθηκε στην προηγούμενη του προγράμματος της Νιτρορύπανσης, ενώ ουσιαστικά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε όλη την επικράτειά του με μόλυνση νερών από και ότι έλπιζε ότι θα αποκαθίσταται μέρος της αδικίας στη νέα Προκήρυξη του Προγράμματος. Παρόλα αυτά, με τη δημοσίευση της Προκήρυξης γίνεται αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Στην αναφορά η κα Παπανάτσιου σημειώνει πως όπως και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου επισημαίνει η λίμνη Κάρλα, που βρίσκεται στην περιοχή του και αποτελεί το σπουδαιότερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων έχει ανάγκη προστασίας από την γύρω αγροτική δραστηριότητα.

Τονίζει δε, ότι ο της περιοχής από τον εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί τεράστιο λάθος και αδικία εις βάρος των παραγωγών του Δήμου και θα δημιουργήσει συνθήκες που θα οδηγήσουν σε σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.

Η πρώην υπουργός ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για ένταξη του στο πρόγραμμα της Νιτρορρύπανσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση