Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ημερίδα για το “KarlaScholl” στο δημαρχείο Βελεστίνου
Ημερίδα για το  “KarlaScholl” στο δημαρχείο Βελεστίνου

Ημερίδα για το “KarlaScholl” στο δημαρχείο Βελεστίνου

 

Ενημερωτική   για το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου στην Κάρλα με τίτλο “KarlaScholl” ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο Βελεστίνου.

Οι διοργανωτές έδωσαν σήμερα στην οποία ενημέρωσαν πως στόχος του προγράμματος που το Πράσινο το χρηματοδοτεί με 50.000 ,  είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και προστασίας της Βιοποικιλότητας της Λίμνης Κάρλας και θα υλοποιηθεί για ενάμισι χρόνο από το Δίκτυο Περραιβία, τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, το ΚΕΜΕΒΟ και τους “Αργοναύτες”.

Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των προαναφερόμενων φορέων, σκοπός της ς είναι η ενημέρωση των τοπικών Φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης παρακάρλιας περιοχής σχετικά με τους στόχους, τις δράσεις και τα προσδοκώμενα του έργου.

Ο πρόεδρος του δικτύου Περραιβία Κων. Σκριάπας, είπε ότι σκοπός του έργου είναι η ευαισθητοποίηση, μέσω της ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, για τις συνέργειες μεταξύ της περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης και η προσέλκυση των νέων επιστημόνων και εκπαιδευτικών που θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο αντικείμενο της προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες έρευνας που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, που θα χρησιμοποιηθούν κατά κόρο από τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

“Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας μπορεί να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας και όχι μόνο” τόνισε ο κ. Σκριάπας.

Η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας, Ιφιγένεια Κάγκαλου επισήμανε ότι με αυτό το πρόγραμμα το Πράσινο Ταμείο επιστρέφει στις τοπικές κοινωνίες καθώς το έργο στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μέσω μη τυπικής εκπαίδευσης. “Εμείς έχουμε αναλάβει την εκπαίδευση των νέων επιστημόνων που έχουν μια αρχική ιδέα για την διατήρηση και προστασία και διακυβέρνηση ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Θα τους εκπαιδεύσουμε στο πεδίο, με όργανα πεδίου, στην ορνιθο, ιχθυο, τη διαχείριση της ποιότητας του νερού κ.λπ.”

Στη συνέχεια ο Κ. Μοράρος, εκ μέρους των “”, επισήμανε ότι έχει αναλάβει την εκπαίδευση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. “Για πάνω από 60 χρόνια λίμνη δεν υπήρχε και ο κόσμος δεν είχε εξοικειωθεί πως να συμπεριφέρεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον.  Κατά καιρούς οι αλλαγές μεγεθών της λίμνης έχουν δημιουργήσει θέματα. Εμείς θα εκπαιδεύσουμε αγρότες και κτηνοτρόφους πως να συμπεριφέρονται στο περιβάλλον αυτό”.

Τέλος ο πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηίδα (ΚΕΜΕΒΟ)  Σωτ. Γκανάτιος ανέλαβε τη δημιουργία μίας εφαρμογής για smart phones and tablets ως παιχνίδι που αναμένεται να  προσεγγίσει μεγάλο μερίδιο του πληθυσμού και μάλιστα νεαρής ηλικίας. “Πρόκειται   για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ο χρήστης θα γνωρίσει τη και το οικοσύστημά της.

Επιπλέον θα υλοποιήσουμε σεμινάρια  για εκπαιδευτικούς α'/θμιας και β'/θμιας εκπαίδευσης  παρέχοντάς τους την τεχνογνωσία για την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη βιοποικιλότητα της λίμνης Κάρλας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση