Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Ημερίδα Φιλοσοφίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ημερίδα Φιλοσοφίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ημερίδα Φιλοσοφίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο και τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας σχετικά με το Φαντασιακό, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, με θέμα” Θεσσαλία-Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση “.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας , ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του δήμου και στα δύο ιστορικά πρόσωπα που αποτέλεσαν κάποιες από τις θεματικές ενότητες της ημερίδας, τον Ρήγα Βελεστινλή αλλά και την Νικησίπολις Φεραία, τη Φεραία Πριγκίπισσα που αποτέλεσε μία από τις συζύγους του βασιλιά Φίλιππου.

Πρόεδρος και συντονιστής της ημερίδας ήταν ο καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. Σωκράτης Δεληβογιατζής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως εξής: 

– Δεληβογιατζής Σωκράτης, καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, πρόεδρος του “Εργαστηρίου φιλοσοφικής έρευνας πάνω στο φαντασιακό” με θέμα : ” Μακεδονία-Θεσσαλία, το μη διαιρέσιμο της γης ”          

-Μαρκόπουλος Ιωάννης, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του  Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης με θέμα :” Μακεδονία-Θεσσαλία, μία αρχαιοελληνική ιστορική σχέση και μία σχεδόν ανύπαρκτη φιλοσοφική συγγένεια” .

-Πίκουλας Ιωάννης, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα :” Νικησίπολις Φεραία ”

-Νασίκα Ζωή, δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας, Παν/μίου των Φίλων του Λαού, με θέμα: ” Εικόνες που έχουν σημείο αναφοράς την αρχαιότητα από τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Φεραίου ”

-Καρβούνης Σταύρος, δικηγόρος – οικονομολόγος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα :” Οι συνταγματικές διατάξεις του Ρήγα Φεραίου και το Εθνικό Δημόσιο Χρέος “.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και δόθηκε ραντεβού για την επόμενη ημερίδα.

Ο κ. Νασίκας δώρισε στους ομιλητές βιβλία σχετικά με την περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου και τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση