Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ημερίδα Φιλοσοφίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ημερίδα Φιλοσοφίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ημερίδα Φιλοσοφίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας σχετικά με το Φαντασιακό, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, με θέμα” Θεσσαλία-Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση “.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτριος , ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του δήμου και στα δύο ιστορικά πρόσωπα που αποτέλεσαν κάποιες από τις θεματικές ενότητες της ημερίδας, τον Ρήγα Βελεστινλή αλλά και την Νικησίπολις Φεραία, τη Φεραία Πριγκίπισσα που αποτέλεσε μία από τις συζύγους του βασιλιά Φίλιππου.

και συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Φιλοσοφίας Σωκράτης Δεληβογιατζής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως εξής: 

– Δεληβογιατζής Σωκράτης, Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, πρόεδρος του “Εργαστηρίου φιλοσοφικής ς πάνω στο φαντασιακό” με θέμα : ” Μακεδονία-Θεσσαλία, το μη διαιρέσιμο της γης ”          

-Μαρκόπουλος Ιωάννης, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του  Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης με θέμα :” Μακεδονία-Θεσσαλία, μία αρχαιοελληνική ιστορική σχέση και μία σχεδόν ανύπαρκτη φιλοσοφική συγγένεια” .

-Πίκουλας Ιωάννης, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα :” Νικησίπολις Φεραία ”

-Νασίκα Ζωή, δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας, καθηγήτρια Παν/μίου των Φίλων του Λαού, με θέμα: ” Εικόνες που έχουν σημείο ς την αρχαιότητα από τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Φεραίου ”

-Καρβούνης Σταύρος, – οικονομολόγος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα :” Οι συνταγματικές διατάξεις του Ρήγα Φεραίου και το Εθνικό Δημόσιο Χρέος “.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και δόθηκε ραντεβού για την επόμενη ημερίδα.

Ο κ. δώρισε στους ομιλητές βιβλία σχετικά με την περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου και τη ζωή και το του Ρήγα Βελεστινλή.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση