Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ημέρες διατροφής- διατροφική συμβουλευτική  στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ημέρες διατροφής- διατροφική συμβουλευτική  στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ημέρες διατροφής- διατροφική συμβουλευτική  στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Σε περιόδους αυξημένου άγχους, όπως αυτή που διανύουμε, είναι σημαντικό να εντάξουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της διάθεσης και της ενέργειάς μας.

Στο πλαίσιο των θεματικών εβδομάδων που ξεκινούν από το , την Δευτέρα 1/6 ξεκινά η πρώτη θεματική εβδομάδα με την διατροφική συμβουλευτική.

Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν με τους ειδικούς σε προσωπικό ραντεβού, γνωρίζοντας το ρόλο της σωστής διατροφής στην υγεία ,στην ευεξία, καθώς και την ρύθμιση ή αποφυγή νοσημάτων.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ έχει ως στόχο την του καθένα προσωπικά, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να τροποποιήσει την διατροφική του συμπεριφορά, μέσω δε της συμβουλευτικής καθς να ορισθούν εφικτοί στόχοι και πραγματοποιήσιμοι.

  Η υγιεινή διατροφή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξισώνεται με δίαιτες, οι οποίες είναι ευκαιριακές, πρόσκαιρες, αναποτελεσματικές μακροπρόθεσμες και πολλές φορές επικίνδυνες και επιβλαβείς για την σωματική και .

Όπως είπε κάποτε ο Ιππος “Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας” ,κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η τροφή για τον οργανισμό μας και ότι για να είμαστε υγιείς τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά πρέπει να προσέχουμε από τι απαρτίζεται η διατροφή μας και όχι μόνο.

ια μακροζωία και για θεραπεία πολλών συμπτωμάτων, πολλά τρόφιμα είναι θεραπευτικά και μας κάνουν καλό αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και άκρως ενήμεροι για το τι μας ωφελεί πραγματικά και να προσέχουμε σε περίπτωση τυχών ς ή κάποιας δυσανεξίας σε κάποιο τρόφιμο που ίσως είναι επιβλαβής τελικά για την υγεία μας. Όπως γνωρίζουμε, είμαστε ό,τι τρώμε και η ποιότητα των τροφών είναι πολύ σημαντική και επιδρά, επίσης, στην ποιότητα της δικής μας ζωής.

Η σωστή διατροφή χαρίζει υγεία .

Η παραπάνω δράση θα υλοποιηθεί από τους νέους επιστήμονες ειδικούς του Δήμου μας:

  • Ραφαηλία Καλαμπακιώτη, διατροφολόγος –διαιτολόγος

  • Ελένη Μπαζούκη, τελειόφοιτη τμήματος «Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας» ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσσαλονίκης,

που πάντα με καλή διάθεση στηρίζουν ανάλογες δράσεις του και με την διαιτολόγο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, Χονδρογιάννη Νεοκλεία.

Κατά την επίσκεψή σας θα πρέπει να έχετε το τελευταίο βιοχημικό έλεγχο που κάνατε.

Θα υπάρχει δυνατότητα λιπομέτρησης.

Τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα για τον covid 19

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο, , Κανάλια και Αγ.εώργιο

Για τη σωστή ροή και καλύτερη εξυπηρέτηση όλων θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στο 2425023794.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση