Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Ικανοποίηση Δήμου Ρήγα Φεραίου για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών
Ικανοποίηση Δήμου Ρήγα Φεραίου για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών

Ικανοποίηση Δήμου Ρήγα Φεραίου για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο  Δήμος Ρήγα Φεραίου για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών, με αφορμή την κοινοποίηση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ που αφορά στην ακαρπία αμυγδάλων «Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων – Ετήσιο 2017» και την άμεση πληρωμή των παραγωγών της περιοχής.

Να σημειωθεί πως το αίτημα είχε τεθεί από τους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου  και έγινε συστηματικός αγώνας από πλευράς του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων, με τη στήριξη πολλών εμπλεκομένων φορέων όπως του ΕΛΓΑ , του ΥΠΑΑΤ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του πολιτικού κόσμου.

Η καταβολή των αποζημιώσεων, ειδικά στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, είναι μια ουσιαστική οικονομική βοήθεια για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής  και τους δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουν να συνεχίσουν.

Ο Δήμος είναι  σε αναμονή για την έγκριση νέου προγράμματος για το έτος 2019, καθώς η παραγωγή αμυγδάλων είναι μηδενική και για το τρέχον έτος, γεγονός που έχει φέρει τους αμυγδαλοπαραγωγούς σε οικονομική δυσχέρεια.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νεκρό δελφίνι στον Πτελεό Αλμυρού - https://t.co/Juw51itB1a -

  • Εθελοντική αιμοδοσία από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας - https://t.co/6SnyfAwBqY -

  • Aγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» στα Δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας - https://t.co/6BPVTh2AsW -

"Αλιεύοντας" την είδηση