Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Η Γιορτή των Λουλουδιών στον Παιδικό Σταθμό Ριζομύλου
Η Γιορτή των Λουλουδιών στον Παιδικό Σταθμό Ριζομύλου

Η Γιορτή των Λουλουδιών στον Παιδικό Σταθμό Ριζομύλου

Λιλιπούτειοι φύτεψαν δεκάδες κι έδωσαν ζωή στο προαύλιο

Χρώματα και αρώματα και χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε σήμερα το πρωί ο ς Παιδικός Σταθμός Ριζομύλου.

Το του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι παιδαγωγοί και οι λιλιπούτειοι θέσπισαν  την Γιορτή Λουλουδιών,  δίνοντας μία ανοιξιάτικη νότα στον προαύλιο χώρο του Παιδικού Σταθμού και στέλνουν το μήνυμα ότι  η φύση και το περιβάλλον είναι πηγή ζωής και  θα πρέπει να  προστατεύονται από όλους.

Συγκεκριμένα, αφού σκάφτηκαν και ποτίστηκαν, στη συνέχεια  φυτεύτηκαν δεκάδες και λουλούδια στα τρία παρτέρια του Παιδικού Σταθμού. Έτσι  ο χώρος «αναγεννήθηκε» και απέκτησε χρώμα και ζωή και πλέον το προαύλιο του Παιδικού Σταθμού μετατράπηκε σε λουλουδιασμένο κήπο.

Στο τέλος της φύτευσης προσφέρθηκαν στους μικρούς κεράσματα και .

α σημειωθεί πως η Γιορτή των Λουλουδιών εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος και στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο την Άνοιξη να φυτεύονται πολύχρωμα εποχιακά φυτά και λουλούδια, όπως πανσέδες, πετούγιες κ.ά., ώστε να ομορφαίνει ο προαύλιος χώρος.

Η αντιπρόεδρος του ομικού Προσώπου  Βάσω Παπανικολάου-Χατζοπούλου  ανέφερε σχετικά με την Γιορτή των Λουλουδιών: «Τα χάρηκαν σήμερα και  με τη βοήθεια των παιδαγωγών και των γονιών τους φύτεψαν λουλούδια και φυτά.

Μέσα από μία διαδικασία- παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να δώσουν χρώμα στον προαύλιο χώρο του παιδικού Σταθμού.

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της δίνει προτεραιότητα στα θέματα ς, πολιτισμού και περιβάλλοντος και στηρίζει τέτοιες δράσεις ».

Επισημαίνεται ότι  είναι πολυποίκιλες οι παρεμβάσεις  που έχουν γίνει στους Παιδικούς Σταθμούς  του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ώστε η καθημερινή διαβίωση των παιδιών να είναι θετική και δημιουργική.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση