Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Η 1η αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Η  1η αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Η 1η αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Η του δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκινά την 1η αιμοδοσία, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου (9.30 π.μ. -1.30.μ.) στον προαύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Βελεστίνου σε μια συνεργασία με το σύλλογο γονέων και διδασκόντων και την υποστήριξη του τμήματος της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σημαντική και η συμβολή των μαθητών που με τις ζωγραφιές τους και τα μηνύματά τους που κοσμούν την αντίστοιχη αφίσα προσκαλούν τους δημότες στην εθελοντική αιμοδοσία.

Η Δημοτική ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς αφού οι μικροί μαθητές συμβάλουν και προτρέπουν όλο τον κόσμο στην εθελοντική αιμοδοσία με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Δίνοντας εθελοντικά αίμα, οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να βοηθήσουν να σωθούν έως και τρείς ζωές με μια μονάδα αίματός τους.

Για να μπορέσεις να αιμοδοτήσεις πρέπει να είσαι πάνω από 18 ετών, πάνω από 50 κιλά, αν είσαι και πάνω από 60, αν είσαι άντρας, να έχεις φυσιολογική αιμοσφαιρίνη και πίεση και φυσικά να έχεις θέληση να χαρίσεις 10 λεπτά από το χρόνο σου για να σώσεις ζωές.

Δίνοντας για πρώτη φορά αίμα και συμπληρώνοντας το έντυπο με το ιατρικό ιστορικό σου, μπορείς να ζητήσεις να σου χορηγηθεί κάρτα εθελοντή αιμοδότη από το Εθνικό Αιμοδοτών.

Οι ανάγκες σε μεταγγίσεις αίματος, έκτακτες και προγραμματισμένες, είναι άμεσες, διαρκείς, καθημερινές, 365 ημέρες το χρόνο.
Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη,  αναφέρει: «Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει στην προσπάθεια και με τον σύλλογο γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου καλεί τους υπαλλήλους του και τους δημότες να προσφέρουν στην ελπίδα ζωής. Θα συνεχίσουμε προγραμματίζοντας συνεχόμενες ανάλογες δράσεις σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου και το Εθνικό μητρώο αιμοδοτών .
Σήμερα, όλες οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της Χώρας έχουν ενταχθεί στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΩΤΩΝ και το χρησιμοποιούν ήδη. Επιπλέον, 3.200 Σύλλογοι/Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στο ΕΜΑ, καθώς επίσης, και 270.000 εθελοντές αιμοδότες. Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την ενεργό συμμετοχή τους στο κάλεσμα αλληλεγγύης. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω : Αν όχι εμείς που είμαστε ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ποιος θα καλύψει τις ανάγκες προσφέροντας εθελοντικά αίμα”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση