Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Γάλλοι τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή προς το Βένετο
Γάλλοι τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή προς το Βένετο

Γάλλοι τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή προς το Βένετο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια έξι τουριστών περιπατητών  

 

Αίσιο τέλος είχε  περιπέτεια  έξι Γάλλων  τουριστών  σε δύσβατη περιοχή της ς, αφού εντοπίστηκαν σώοι από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στις 5.00 σήμερα το απόγευμα.

Πρόκειται για έξι Γάλλους, οι οποίοι έκαναν πεζοπορία επί ένα 24ωρο και δύο από τους οποίους επαγγελματίες , που εδώ και μήνες κάνουν πορείες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από την και καταλήγοντας στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους  ήταν ένα ζευγάρι 65 χρονών ο άνδρας και 60 η γυναίκα, ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25-35 χρονών.

Το γκρουπ των τουριστών ξεκίνησε χθες Κυριακή από το , με προορισμό το Βένετο,

Ωστόσο, τους τελείωσαν   νερό και  και λόγω του δύσβατου της περιοχής αποκλείστηκαν   πριν το Βένετο.

Ένας από την παρέα  συνέχισε και κατάφερε στις 2.30  μ.μ.  να φτάσει στο Βένετο, ζητώντας για το υπόλοιπο γκρουπ που ήταν αποκλεισμένο στο μονοπάτι.

Χωρικοί ενημέρωσαν το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, που με τη σειρά του ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. και  άμεσα  κλιμάκιο εννέα ατόμων πυροσβεστών και αστυνομικών  μετά τις 3,00  ξεκίνησαν τις έρευνες, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφτασε αργότερα από τη Λάρισα.

Από το Βένετο, με την καθοδήγηση του Γάλλου που έφτασε στο χωριό, ντόπιων και πυροσβεστών που γνωρίζουν την περιοχή, οι πυροσβέστες και οι κατάφεραν να βρουν τους εγκλωβισμένους και να τους ανεβάσουν με τη και της ΕΜΑΚ σε δρόμο, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι ήταν καλά στην υγεία τους, με εξαίρεση τους πιο μεγάλους σε ηλικία που ήταν αφυδατωμένοι, τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες κι έμειναν μέχρι το βράδυ στην πλατεία του Βένετου μαζί με τους άλλους περιπατητές του γκρουπ.

 

Φωτιά σε πουρνάρια στο Περίβλεπτο

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 16.15 σήμερα  σε δασική περιοχή στο Περίβλεπτο, , την οποία έθεσαν υπό έλεγχο αργά το απόγευμα οι πυροσβέστες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. ενημερώθηκε για φωτιά σε δασική περιοχή με πουρνάρια και στο σημείο  πήγαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα, καθώς και 18 πυροσβέστες, με το πεζοπόρο τμήμα.

Μετά από “μάχη” που έδωσαν με τις φλόγες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο μετά τις 19.30, ενώ στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις για να αποτρέψουν  τυχόν αναζωπύρωση.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση