Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Γ. Καλτσογιάννης: Εγγύηση επιτυχούς λειτουργίας της Κάρλας ο Φορέας Διαχείρισης
Γ. Καλτσογιάννης: Εγγύηση επιτυχούς λειτουργίας της Κάρλας ο Φορέας Διαχείρισης

Γ. Καλτσογιάννης: Εγγύηση επιτυχούς λειτουργίας της Κάρλας ο Φορέας Διαχείρισης

 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής και π. επισκέφτηκε τον Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας στα Κανάλια όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμε – στελεχιακό δυναμικό του Φορέα, αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα και τις πρόσφατες νομοθετικές προβλέψεις  που αφορούν τη λειτουργία του.

Η εύρυθμη λειτουργία του Φορέα εξασφαλίζει την , διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου.

Ο κ. δήλωσε χαρακτηριστικά : «Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το οποίο βραβεύθηκε και επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εμβληματικό έργο με απεριόριστη  συμβολή στην οικοτουριστική και αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, οφείλει την ύπαρξή του και την βιωσιμότητά του, στη μεθοδικότητα και επιμονή μας στην Περιφέρεια ς για την των έργων αλλά και στον Φορέα Διαχείρισης που αποτελεί εγγυητή διαφύλαξης του περιβάλλοντος».

Οι εργαζόμενοι – στελέχη του Φορέα, τόσο  επιστημονικό προσωπικό όσο και φύλακες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από το διαρκές ενδιαφέρον και μέριμνα του κ. Καλτσογιάννη για την Κάρλα και ειδικότερα για την εδραίωση και επέκταση του ρόλου του Φορέα, ανέπτυξαν τα λειτουργικά  ζητήματα που υφίστανται, επεσήμαναν την εκκρεμότητα  που υφίσταται αλλά και αναγκαιότητα για την λειτουργία του Φορέα με μόνιμο προσωπικό και όχι με συμβάσεις που διαρκώς ανανεώνονται.

Τόσο ο κ. όσο και οι εργαζόμενοι, συμφώνησαν ότι ένα τόσο σημαντικό έργο που αποτελεί καμάρι όχι μόνο για την Περιφέρεια και την αλλά  και για ολόκληρη την Ευρώπη καθώς προβάλλεται στην επίσημη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρέπει να έχει και ένα ισχυρό Φορέα με δομές, στελεχωμένο και δυνατότητα  δράσεων που θα εξασφαλίζουν και θα αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση